ŠPANSKA SERIJA U VRHU SPD: Gabrijel uvredio Šulca, pa mu se izvinio! Evo kako ga je bivši lider onda nazvao
Foto: Reuters/Thilo Schmuelgen/File Photo

izmislio reč

ŠPANSKA SERIJA U VRHU SPD: Gabrijel uvredio Šulca, pa mu se izvinio! Evo kako ga je bivši lider onda nazvao

Planeta -

Bivši lider socijaldemokrata Martin Šulc prihvatio je izvinjenje svog partijskog kolege i ministra spoljnih poslova Nemačke Zigmara Gabrijela zbog nedavnih uvredljivih izjava na njegov račun.

Gabrijel se već prethodno bio izvinio Šulcu, najpre mu je poslao SMS na koju ovaj nije odgovorio, da bi se potom u utorak i lično izvinio u štabu SPD u Berlinu.

Šulc je prihvatio izvinjenje Gabrijela i odgovorio mu: "Ti si, baš kao i ja, emotivna zemička. Rekao sam da odlazim bez nezadovoljstva i gorčine. To važi i za tebe", rekao je on.

Šulc je upotrebio reč "emotivna zemička" koja je nova i za mnoge Nemce, navode nemački mediji, napominjući da ju je možda i izmislio.

Gabrijel je naime, prošle nedelje, reagujući na nameru Šulca da preuzme ministarstvo spoljnih poslova, ispričao kako ga je kćerka Mari tešila rečima:

"Tata, nemoj da budeš tužan, sad imaš više vremena za nas. Bolje da budeš sa nama nego sa čovekom kome kosa raste po licu", preneli su tada nemački mediji.

Šulc je u međuvremenu odustao od ministarske funkcije, a otišao je i sa čela SPD koji će 4. marta odlučiti da li će ući u koalicionu vladu sa CDU kancelarke Angele Merkel.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters, File

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja