(FOTO) KRAVA KOJA JE POBEDILA SMRT: Kada su je poveli u klanicu slomila je metalnu ogradu, a onda preplivala jezero da bi preživela!
Foto: Profimedia

krenula putem slobode

(FOTO) KRAVA KOJA JE POBEDILA SMRT: Kada su je poveli u klanicu slomila je metalnu ogradu, a onda preplivala jezero da bi preživela!

Planeta -

Krava iz Poljske je prošlog meseca odbila da uđe u kamion koji vozi životinje u klanicu. Slomila je i metalnu ogradu na posedu gde je živela i krenula putem slobode.

Kada ju je vlasnik Lukaš pronašao i pokušao da je vrati na farmu, napala ga je i slomila mu ruku. Zatim je pobegla u jezero Nisa na jugu Poljske i doplivala do ostrvca u njegovoj sredini gde sada sama živi. Lukaš tvrdi da je na svom putu do ostrva čak i ronila.

Posle nekoliko pokušaja da je ulovi, odustao je i počeo se samo da se brine za to da krava ima dovoljno hrane da bi preživela.

Do životinje su pokušali da dođu i vatrogasci. Kad su se svojim brodom približili ostrvu, krava je pobegla otplivajući na susedno poluostrvo. Šef vatrogasaca Pavel Gotovski kaže da je uplašena, ali zdrava.

Iako su mislili da je upucaju, gradonačelnik Nise Česlav Bilobran izjavio je da će da pusti kravu da živi u miru.

Političar i bivši pevač Pavel Kukiz na Fejsbuku je objavio status da je spreman i da plati samo da "krava junak" ostane živa.

"Pobegla je na ostrvo usred jezera, sakrila se i od vatrogasaca koji su došli po nju. Ja nisam vegetarijanac, ali mislim da je vredno boriti se za život ove krave. Odlučio sam da učinim sve što je u mojoj moći kako bi je sklonio na sigurno", rekao je on.

Kurir.rs/Independent

Foto: Profimedia, ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Krava se navukla na češkanje, pa sad ne mogu da je oteraju odavde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja