PUTIN I ERDOGAN PRIČALI TELEFONOM: Potvrdili spremnost za bližu saradnju u Siriji
Foto: Fonet/AP

konstruktivan razgovor

PUTIN I ERDOGAN PRIČALI TELEFONOM: Potvrdili spremnost za bližu saradnju u Siriji

Planeta -

Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, razgovarali su danas o procesu uspostavljanju novih posmatračkih mesta u sirijskom gradu Idlibu, saopštio je izvor u kancelariji turskog predsednika.

Dvojica predsednika saglasili su se, u telefonskom razgovoru, da će se zajedno boriti protiv terorizma i razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u Idlibu i regionu Afrin, u kome je Turska započela vojnu ofanzivu protiv kurdskih ekstremista, a koje podržavaju SAD.

Kremlj je saopštio da su Putin i Erdogan potvrdili spremnost za bližu saradnju u naporima Rusije, Turske i Irana za efikasno funkcionisanje područja gde su smanjene borbe u Siriji.

Njih dvojica su razgovarali i o napredovanju političkog procesa u skladu sa dogovorom postignutim u Sočiju, na kongresu nacionalnog dijaloga o Siriji.

"U razgovorima o situaciji u Siriji posebna pažnja bila je usmerena na načine daljeg poboljšanja saradnje u formatu Astana (mirovni pregovori o Siriji održani u Astani između Rusije, Turske i Irana)", saopštio je Kremlj.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja