(FOTO, VIDEO) HOROR U SIROTIŠTU: Krala bebe od siromašnih i prodavala ih bogatima! Evo kako je određivala koje dete je najskuplje!
Foto: Printscreen/ Youtube i Profimedia, Foto: Profimedia, Printscreen/ Youtube

UŽAS!

(FOTO, VIDEO) HOROR U SIROTIŠTU: Krala bebe od siromašnih i prodavala ih bogatima! Evo kako je određivala koje dete je najskuplje!

Planeta -

Sirotište Memfis u Tenesiju, koje je radilo tokom prve polovine 20. veka, poznato je i kao organizacija koja se bavila kidnapovanjem dece i njihovim ilegalnim usvajanjem.

Ovo sirotište posvetilo se "nalaženju domova" za decu htela ona to ili ne.

Bebe su stranci kidnapovali sa ulica, iz dnevnih boravaka ili crkvenih podruma gde su igrala. Deca su takođe kradena i iz bolnica, odmah po rođenju.

foto: Profimedija

Neki su prebačeni u mračna sirotišta, druga su poslata u novu porodicu, izbrisani su njihovi identiteti, bez pitanja. Većina nikada više nije videla rođene roditelje.

Za nepune tri decenije, Džordžija Tan koja ga je vodila, prodala je gotovo 5.000 dece. Na ceni su bile plavooke i plavokose bebe.

Kada su i prijavljivali nestanak dece policiji, Tan je imala moćne ljudi koji su uspevali da zataškaju slučajeve. Ponekad je i sama policija učestvovala u krađi.

Imala je bogatog prijatelja Edvarda Hula Krumpa, tadašnjeg gradonačelnika Memfisa, koji je učestvovao u zataškavanju otimica.

Tan je umrla 1950. godine pre nego što je država Tenesi objavila podatke o njenim aktivnostima.

Kurir.rs/ Njujork post

Foto: Printscreen/ Youtube i Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja