RUSIJA OPTUŽILA SVETSKE MEDIJE: Šire se dezinformacije o situaciji u Guti, a prećutkuje neprijatna istina!
Foto: Reuters /Bassam Khabieh

Saveta bezbednosti UN o Siriji

RUSIJA OPTUŽILA SVETSKE MEDIJE: Šire se dezinformacije o situaciji u Guti, a prećutkuje neprijatna istina!

Planeta -

Ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja optužio je večeras medije za masovnu kampanju dezinformacije o situaciji u istočnoj Guti kod Damaska dodajući da se ne navodi "neprijatna istina" da na tom području ima nekoliko hiljada boraca uključujući i pripadnike terorističkih organizacija poput Al Kaide.

Nebenzja je na sednici Saveta bezbednosti UN o Siriji rekao da je sa područja istočne Gute ispaljeno nekoliko desetina raketa na Damask i da se borci namerno kriju u obrazovnim i medicinskim ustanovama, javila je agencija AP.

Prema njegovim rečima, lokalni medija centar u Guti i sirijska civilna zaštita, poznata kao Beli šlemovi, glavni su "koreni dobro plaćene kampanje dezinformacije" protiv sirijskih vlasti i Rusije, njenog saveznika.

Nebenzija je rekao da Švedska i Kuvajt vrše pritisak da se usvoji rezolucija o 30-dnevnom prekidu vatre u Siriji i dodao da za sada ne postoji saglasnost o tom dokumentu. Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da je više od 400 civila stradalo u vazdušnim napadima u istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi pod opsadom od 2013. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Reuters /Bassam Khabieh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track