(FOTO, VIDEO) NAPAD BOMBAŠA-SAMOUBICE U KABULU: Razneo se blizu ambasade SAD, 1 mrtav, 6 ranjeno!
Foto: AP

UŽAS

(FOTO, VIDEO) NAPAD BOMBAŠA-SAMOUBICE U KABULU: Razneo se blizu ambasade SAD, 1 mrtav, 6 ranjeno!

Planeta -

Bombaš-samoubica ubio je jednu osobu, a ranio šestoro ljudi u napadu u diplomatskoj četvrti u avganistanskoj prestonici, Kabulu, izjavio je avganistanski zvaničnik, napomenuvši da bi broj ubijenih mogao i da raste.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš rekao je da se napad dogodio u četvrti Šaš Darak, u blizini sedišta NATO i Ambasade SAD.

1 / 9 Foto: AP

Za sada, niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su i talibani i Islamska država ranije izvodili takve napade u Kabulu.

U međuvremenu, drugi avganistanski zvaničnik rekao je da su najmanje tri pripadnika bezbednosnog osoblja ubijena u odvojenim samoublačkim bombaškim napadima u južnoj provinciji Helmand.

Portparol provincijskog guvernera Omar Zvak rekao je da su u napadu automobilom-bombom ubijena dva vojnika, a jedan je ranjen.

Avganistanski vojnici su prethodno pucali u to vozilo, ali je ono ipak uspelo da dođe do ulaza u vojnu bazu u distriktu Nad Ali.

U drugom samoubilačkom bombaškom napadu, kod druge vojne baze u glavnom gradu Helmanda, Laškar Gahu, ubijen je jedan pripadnik bezbednosnog osoblja, a sedam civila je ranjeno, rekao je Zvak.

Za oba napada u Helmandu odgovornost je preuzeo portparol talibana.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track