(FOTO) POLJOPRIVREDNICI IZVIŽDALI MAKRONA: Nećemo da budemo pokošeni kao žito!
Foto: Reuters

LOŠE SE PROVEO

(FOTO) POLJOPRIVREDNICI IZVIŽDALI MAKRONA: Nećemo da budemo pokošeni kao žito!

Planeta -

Nezadovoljni francuski poljoprivrednici izviždali su danas predsednika te zemlje, Emanuela Makrona, na Sajmu poljoprivrede u Parizu, dok ga je druga grupa poljoprivrednika dočekala aplauzom, javljaju francuski mediji.

Mladi poljoprivrednici, koji su izviždali Makrona nakon što je ušao u glavnu halu Međunarodnog sajma u Parizu, nosili su majice s natpisom "Pažnja, gnevni poljoprivrednici", transparente sa osudama "predsednikovih laži" i porukama da ne žele da budu "pokošeni kao žito".

1 / 8 Foto: Reuters

Burno negodovanje je trajalo svega nekoliko minuta, ali je bilo dovoljno glasno da privuče pažnju hiljada prisutnih posetilaca, kao i desetina novinara, dok je šef države nastavio obilazak sajma, ne obazirući se.

Prethodno je Makron kratko razgovarao sa ljudima u kostimima životinja koji protestuju protiv dampinga uvezenih proizvoda.

Francuski mediji objavili su i snimke na kojima se vidi kako pripadnici obezbeđenja rasteruju mlade borce za prava životinja koji su, takođe, držali u rukama svoje poruke.

Predsednik, koji je na sajam stigao rano jutors, još pre nego što je zvanično otvoren za javnost, počeo je posetu sastankom iza zatvorenih vrata s glavnim institucionalnim akterima francuske poljoprivrede.

Makron namerava da na sajmu provede gotovo ceo dan, navode francuski mediji.

Poseta predsedniku sajmu dešava se u trenutku kada su očekivanja poljoprivrednika veoma velika, primećuje "Mond" uz podsećanje da je on prošle godine sajam posetio kao predsednički kandidat.

Tada je Makron predložio restrukturiranje francuske poljoprivrede kako bi se izvukla iz krize.

Primivši ove nedelje oko 700 mladih poljoprivrednika u Jelisejskoj palati, on je pokušao da "deminira teren" na kojem planira reformu i da ukoreni "kulturnu revoluciju" koju je, kaže, pokrenuo u tom sektoru.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track