(VIDEO) DADILJA IZ PAKLA: Kuhinjskim nožem zaklala dvoje dece koje je čuvala, majka ih zatekla u kupatilu u krvi
Foto: Youtube/Printscreen

POČELO SUĐENJE

(VIDEO) DADILJA IZ PAKLA: Kuhinjskim nožem zaklala dvoje dece koje je čuvala, majka ih zatekla u kupatilu u krvi

Planeta -

Na sudu u Njujorku počelo je suđenje dadilji koja je 2012. godine zaklala dvoje dece koje je čuvala u njihovom stanu blizu Central parka.

Sud treba da odluči da li je dadilja u trenutku ubistva bila svesna šta čini ili joj je um bio pomračen.

Strašan zločin se dogodio se 25. oktobra 2012. u četvrti Aper vest sajd. Dadilja Joslin Ortega (50) je kuhinjskim nožem u kupatilu zaklala šestogodišnju Luciju i dvogodišnjeg Leona.

Otac, Kevin Krim je bio na putu, a majka Marina Krim je pošla po Luciju u plesnu školu, ali se panično vratila kući s trećim detetom, Nesijem, kada je videla da devojčice tamo nema.

Prema rečima glavne tužiteljke, koje odbrana nije osporila, Krim je zatekla Ortegu, imigrantkinju iz Dominikanske Republike, kako stoji u kupatilu, a dvoje dece je ležalo u kadi u krvi.

Ortega je tada pokušala da se ubije ubodom u vrat, ali je preživela.

Krim je na sudu rekla da joj je zbog trećeg deteta bila potrebna pomoć u kući kako bi deca svakodnevno uz dvojezičnu školu i vrtić stizala na razne aktivnosti.

Činilo se da je Ortega savršena dadilja: nikad nije kasnila, izvršavala je sve što je gazdarica tražila, nikada "ništa nije tražila, pa ni povišicu". A Krim, koja je s njom razgovarala na španskom, bila je srećna što deca upoznaju tu kulturu.

Za dve i po godine Krim se setila samo "jedne prave svađe", kada joj je predložila da nekoliko sati dodatno radi kod njene prijateljice kako bi više zaradila. Ortega se s njenom prijateljicom ponašala "skandalozno", rekla je.

foto: Youtube/Printscreen

Ipak, ispad je brzo zaboravljen i Krimovi su u februaru 2012. čak otputovali u Dominikansku Republiku gde su dva dana proveli kod porodice Ortega.

Pre nego što je završila sa svedočenjem, majka je doviknula dadilji: "Užasna si! Odvratna si!"

Glavna tužiteljka je priznala da se "možda nikad neće saznati" razlog Orteginog čina, spomenuvši da je možda bila pod stresom zbog dolaska svog 17-godišnjeg sina u Njujork i zbog gubitka stana, pa je u njoj raslo nezadovoljstvo poslom kod Krimovih.

Ipak, advokat odbrane Valeri Van Lir-Grinberg je pred porotom zastupala mišljenje da je Ortegi u trenutku počinjenja ubistva bio pomračen um.

Ona smatra da optužena od detinjstva "pati od hronične psihičke bolesti" koju nije lečila. Zbog toga je "čula glasove, pokazivala psihotičan način razmišljanja i imala halucinacije" što ju je navelo na zločin.

Ortega u petak nastavlja sa davanjem iskaza. Sudski postupak koji će voditi sudija Gregori Karo trebalo bi da traje oko tri meseca.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja