(VIDEO) ČUVENI FIZIČAR PROGNOZIRA: Do kraja veka ćemo uspostaviti kontakt s vanzemaljcima! Ali evo kako ćemo im izgledati...
Foto: Printscreen Youtube/RazorRiot77

ne deluje kao teorija zavere

(VIDEO) ČUVENI FIZIČAR PROGNOZIRA: Do kraja veka ćemo uspostaviti kontakt s vanzemaljcima! Ali evo kako ćemo im izgledati...

Planeta -

Prof. dr Mičio Kaku, teorijski fizičar i autor knjige "Budućnost čovečanstva" rekao je da ćemo do kraja veka sigurno da uspostavimo kontakt sa civilizacijom sa neke druge planete.

"Reskiraću i reći da lično mislim da ćemo do kraja ovog veka da uspostavimo kontakt sa vanzemaljcima, tako što ćemo registrovati njihove radio-talase. Ali, komunikacija sa njima će biti jako teška, s obzirom na to da bi mogli da budu udaljeni desetinama svetlosnih godina. Dakle, u međuvremenu moramo da dešifrujemo njihov jezik i da shvatimo na kom je nivou njihova tehnologija, da li su tip I, tip II ili tip III. Kakve su njihove namere? Da li su agresivni ekspanzionisti ili su miroljubivi?", ističe prof. dr Kaku.

"Druga mogućnost je da slete ispred ograde Bele kuće i pozdrave nas. Ali, to mislim da nije verovatno, s obzirom na to da bismo im ličili na nešto poput divljih životinja, odnosno, bisli bismo im nedostojni razgovora", zaključuje Kaku.

Tipovi civilizacija koje spominje odnose se na Kardaševljevu lestvicu koja uzima u obzir količinu i izvor energije koju civilizacija koristi. Tip I jedan direktno koristi energiju planeta (kontroliše zemljotrese, vulkane, plime, oseke, i slično), dok tip II crpi energiju direktno od matične zvezde, a tip III iz čitave galaksije. Primer tipa II bila bi Zvezdana federacija iz Zvezdanih staza, a tipa III Imperija iz Ratova zvezda. Ljudi su još uvijek tip 0.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Printscreen Youtube/RazorRiot77

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RUSIJA U ŠOKU, ŠTA JE OVO IZNAD MOSKVE?! Oblaci ili vanzemaljci?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja