(VIDEO) NAPRAVIO DŽUMBUS U ITALIJI: Ovo je gej žigolo koji je prozvao 40 sveštenika da su mu plaćali za seks
Foto: EPA/Claudio Peri, Facebook/Francesco Mangiacapra

SKANDAL U VATIKANU

(VIDEO) NAPRAVIO DŽUMBUS U ITALIJI: Ovo je gej žigolo koji je prozvao 40 sveštenika da su mu plaćali za seks

Planeta -

Frančesko Manđakapra je muška prostitutka i poslao je Napuljskoj nadbiskupiji dosije od 1.200 strana, u kom je navodno iz moralnih razloga otkrio imena 40 aktivnih sveštenika i studenata teologije koji su mu plaćali usluge.

Napuljski kardinal Krezencio Sepe poslao je dosije ravno u Vatikan i objasnio u saopštenju objavljenom na sajtu nadbiskupije da nijedan od prozvanih sveštenika ne služi u Napulju, ali da šalje papi slučaj "zbog ozbiljnosti slučajeva u kojima oni što su zgrešili moraju da ispaštaju i da se pokaju zbog štete koju su počinili".

Manđakapra je u taj dosije stavio niz navodnih dokaza, između ostalog i skrinšotove četova sa aplikacije Vocap (WhatsApp), a italijanskim medijima rekao je da je prokazao navedene sveštenike jer ne može više da podnese toliko licemerje. Neke od tih skrinšotova možete da pogledate ovde.

Ipak se ogradio da nijednog od tih 34 sveštenika i šestorice studenata ne optužuje za seks s maloletnicima.

"Reč je o gresima, ne o zločinima", citiraju mediji Manđakapru, koji je iznenada postao toliko popularan da gostuje po televizijama i ne silazi sa stranica novina.

Ovaj skandal je samo poslednji u nizu seks-afera koje potresaju Rimokatoličku crkvu i Vatikan. Prošlog meseca sud u Rimu osudio je sudiju Rimske kurije, monsinjora Pjetra Amenta, zbog toga što mu je u kompjuteru pronađena dečja pornografija.

Kurir.rs/Vašington tajms

Foto: EPA, Facebook/Francesco Mangiacapra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track