Najnovije vesti

(VIDEO) SEĆATE SE MOMKA KOJI JE PROVEO 23 GODINE U ZATVORU NEVIN? Odlučio je da pređe preko svega, a onda mu je država lupila novi šamar!
Foto: Printscreen Youtube/KMBC 9 News Kansas City

NEPRAVDA KOJA JE razbesnela sad

(VIDEO) SEĆATE SE MOMKA KOJI JE PROVEO 23 GODINE U ZATVORU NEVIN? Odlučio je da pređe preko svega, a onda mu je država lupila novi šamar!

Planeta

Kada je Lejmont Mekintajer prošle godine oslobođen optužbi za dvostruko ubistvo, iz zatvora je izašao sa čistim dosijeom, ali ni za cent bogatiji. U zatvoru je nevin proveo 23 godine, ali mu država nije ponudila ništa zauzvrat.

Kanzas je jedna od 18 američkih država koja nepravedno optuženima i zatvorenima ne nudi nikakav oblik kompenzacije.

"To je potpuno nepravedno, ali moja ljutnja neće ništa da promeni", kaže Mekintajer.

Trisija Bušnel iz organizacije "Midvest Inosent Prodžekt" radila je na njegovom oslobađanju. Ona kaže da njen klijent apsolutno ima pravo da bude ljut, a njegov slučaj naziva "savršenom olujom".

Njegovo suđenje održalo se 1994. godine kad mu je bilo 17 godina, a tužioci nisu podneli nikakve fizičke dokaze ili motiv zločina. Osim toga, kako tvrde njegovi trenutni advokati, glavni detektiv Rodžer Golubski čitavu je priču izgradio pomoću pretnji svedocima. Bušnel kaže kako bi ovaj slučaj mogao da utiče na oslobađanje drugih pogrešno optuženih zatvorenika.

Dodaje i da je trenutno iza rešetaka desetak osoba povezanih sa detektivom Golubskim, koji je bio uključen i u slučaj Lejmonta.

Golubski je danas u penziji i kaže da nije uradio ništa pogrešno, Ali Mark Dupre koji je prošle godine izabran za državnog tužioca, zatražio je reviziju njegovih slučajeva.

"Ako zaključimo da je Golubski pogrešno postupao, protiv njega ćemo da podignemo tužbu", kaže Dupre. Slaže se i da je Mekintajer zaista izvukao najdeblji kraj.

"Jedino što sada možemo je da idemo napred i ispravimo ono što može da se ispravi", rekao je.

A, dalje je krenuo i sam Lejmont koji trenutno uči za brijača i frizera.

"Želeo bih da budem srećan ostatak života. Ne želim da osećam gorčinu. Nemam više vremena za bacanje", rekao je.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen Youtube/KMBC 9 News Kansas City

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...