Najnovije vesti

SUMNJA SE I NA SAM VRH VLASTI: Kokain najmoćnijeg kriminalnog klana Južne Amerike stigao u Albaniju, u istragu uključena i američka DEA
Foto: Profimedia

600 kilograma!

SUMNJA SE I NA SAM VRH VLASTI: Kokain najmoćnijeg kriminalnog klana Južne Amerike stigao u Albaniju, u istragu uključena i američka DEA

Planeta
15:01h

Grupa agenata američke agencije za borbu protiv narkotika (DEA) stigla je u Drač, kako bi albanskim vlastima pomogli tokom istrage o više od 600 kilograma kokaina, koji je brodom dopremljen do ove albanske luke, preneli su albanski mediji.

Prema navodima kolumbijskih vlasti droga pripada Klanu del Golfo, najmoćnijoj kriminalnoj organizaciji u Južnoj Americi. Kako se navodi, četiri agenta DEA stigla su u albansku luku Drač iz Atine, gde se nalazi regionalni centar Agencije za borbu protiv narkotika i oni bi trebalo da pomognu albanskim vlastima da istraže lokalni deo švercerskog kanala, kojim je kokain dopremljen iz kolumbijskih džungli, preko Malte i Italije, pa sve do Drača, gde su uhapšene dve osobe optužene da su deo ovog nelegalnog lanca.

U Albaniji je zaplena kokaina izazvala ozbiljne političke rasprave, pošto se ispostavilo da su istrage o vlasniku kompanije koja je uvozila banane iz Kolumbije Arberu u dva navrata zaustavljane iz neobjašnjivih razloga, pa se opozicija još jednom obrušila na vladu Edija Rame, optužujuci je za tesne veze sa kriminalcima.

Kolumbijska policija tvrdi da je albanskim vlastima javila da se u kontejneru banana u Draču nalazi droga, ali je Tirana te navode odbacila, tvrdeći da je zaplena droge samostalna akcija lokalne policije.

Klan del Golfo, prema tvrdnjama kolumbijskih vlasti, najmoćnija je kriminalna organizacija u Južnoj Americi i čini je oko 3.000 vojnika.

Kolumbijske vlasti nude pet miliona dolara za glavu šefa ove organizacije, Daira Antonija Usuge, poznatog pod nadimkom "Vođa".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO ĆE BITI GRADONAČELNIK? Evo ko je najveći favorit u kladionicama!?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...