(VIDEO) BRAZILSKI ROBIN HUD: Kidnapovao medicinske sestre, pa ih terao da vakcinišu siromašne
Foto: Printscreen Youtube/viralberitadunia

ukrao i vakcine

(VIDEO) BRAZILSKI ROBIN HUD: Kidnapovao medicinske sestre, pa ih terao da vakcinišu siromašne

Planeta -

Sistem zdravstvene zaštite je loš u mnogim delovima sveta, ali šef jedne brazilske bande ima rešenje: Kidnapuj medicinske sestre, ukradi vakcine i nateraj medicinare da leče siromašno stanovništvo.

Tomas Vieira Gomez, poznat i kao 2N, kidnapovao je dve medicinske sestre, uzeo ih kao taoce i naterao da daju vakcine protiv žute groznice ljudima u Salgeiro favelama u Rio de Žaneiru, jednom od najsiromašnijih područja u Brazilu.

Medicinske sestre su kasnije rekle lokalnim novinarima da Gomez, zloglasni trgovac drogom, nije bio agresivan prema njima.

Najmanje 25 ljudi je umrlo od žute groznice ove godine u Brazilu. Iako zvaničnici postavljaju centre za vakcinaciju širom zemlje, pomoć uglavnom nije stigla u najsiromašnija područja. Iz tog razloga je Gomez verovatno odlučio da preduzme konkretne korake u toj situaciji.

Čak su i državni zvaničnici podržali njegov potez, a bivši ministar životne sredine u Brazilu, Karlos Mink, na svom Tviter profilu je napisao da je "Gomezov zakon o imunizaciji" bio u službi javnog dobra.

Kurir.rs/Cdm.me

Foto: Printscreen Youtube/viralberitadunia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja