(VIDEO) UZBUNJIVAČ IZ KREMLJA OTKRIVA: Skripalja nisu sredili Rusi, evo zašto im to nikako ne odgovara
Foto: EPA, AP

nova teorija

(VIDEO) UZBUNJIVAČ IZ KREMLJA OTKRIVA: Skripalja nisu sredili Rusi, evo zašto im to nikako ne odgovara

Planeta -

Uzbunjivač iz Kremlja tvrdi da Sergej Skripalj nije bio u penziji i da je još uvek radio za obaveštajnu agenciju kad je napadnut.

Valerij Morozov, koji je pobegao iz Rusije u Veliku Britaniju, rekao je da je sreo Skripalja nekoliko puta, a tvrdi i da je on bio u stalnom kontaktu sa službenicima ruske ambasade.

Morozov je rekao za britanski "Kanal 4" da misli da je kompanija koju je Skripalj vodio bila opasna za bilo kog Rusa u egzilu pa je odlučio da se drži podalje.

"Ako imate vojnog obaveštajca koji radi za rusku diplomatsku službu, posle penzionisanja živi u Velikoj Britaniji, radi u sajber bezbednosti i svakog meseca odlazi u ambasadu na sastanak sa vojnim obavještajcima - za mene kao političkog izbeglicu to je opasno", kaže on.

"Mislio sam da povezanost sa njim ne može da bude dobra za mene jer bi britanske vlasti mogle da me prozovu zbog toga", rekao je Morozov.

Otkrio je i zašto nije verovao da je Putin stoji iza napada u Salburiju, a tvrdi da je Skripalj za ruskog predsednika bio "niko". Morozov je bivši glavni urednik analitičke službe Kremlj,a proteran u Veliku Britaniju pošto je u Rusiji razotkrio korupciju.

"Prema mom mišljenju Putin ne može da stoji iza ovoga, jednostavno zbog toga što znam na koji način Kremlj funkcioniše. Radio sam tamo", rekao je on i dodao da zna kako sve funkcionira i da je tamo jedino i glavno pravilo to da ne treba stvarati probleme za Kremlj.

"Na taj sam način i ja tamo preživeo. Za Putina je jako važno da se oko njega ne stvaraju skandali, kako bi situacija bila mirna. Ne mogu zamisliti da bi nekome dao ovakav zadatak’, rekao je on.

Ruska ambasada tvrdi da ne zna za povezanost bilo kog službenika sa Sergejem Skripaljom i da on nije bio u konzularnom registru.

Kurir.rs/Mirror

Foto: Reuters/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track