(VIDEO) TROVANJE BIVŠEG RUSKOG ŠPIJUNA: Policajcu koji je udahnuo nervni gas je bolje, Skripalj i ćerka i dalje kritično
Foto: Reuters, EPA

AFERA SKRIPALJ

(VIDEO) TROVANJE BIVŠEG RUSKOG ŠPIJUNA: Policajcu koji je udahnuo nervni gas je bolje, Skripalj i ćerka i dalje kritično

Planeta -

LONDON - Britanski policajac, koji je bio pod dejstvom nervnog agensa korišćenog u napadu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, sada može da komunicira s ljudima, mada je i dalje u ozbiljnom stanju, izjavila je danas britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju u nedelju,04. marta, na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, u kritičnom stanju, a u bolnicu je prebačen i neimenovani policajac koji se našao na listu mesta kada su oni pronađeni.

"Čula sam jutros od načelnika antiterorističke policije da policajac može da komunicira s ljudima, ali to ne znači da situacija nije ozbiljna", rekla je Radova bez detaljisanja o prirodi tog nervnog gasa, ali je istakla da bi Britanci trebalo da ostanu "hladne glave" i sačekaju konačne dokaze o onome što se dogodilo.

Britanska policija saopštila je sinoć da veruje da su Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani nervnim gasom. Skripalj je bio dvostruki špijun - radio je i za britanski MI6, zbog čega je 2006. osuđen na 13 godina zatvora, ali pošto ga je Moskva smatrala malo važnim, razmenila ga je za svoje važne ljude koji su pali u ruke američkih vlasti. Skripalj je našao utočište u Britaniji.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track