POČELO SUĐENJE MONSTRUMU S PODMORNICE: Izbo švedsku novinarku oko genitalija, pretukao, a onda raskomadao!
Foto: Printscreen Facebook

Jezivi detalji stravičnog zločina

POČELO SUĐENJE MONSTRUMU S PODMORNICE: Izbo švedsku novinarku oko genitalija, pretukao, a onda raskomadao!

Planeta -

Peter Madsen, optužen za ubistvo švedske novinarke u svojoj podmornici u avgustu 2017. drži se ranijih tvrdnji da je ona umrla nesrećnim slučajem, izjavila je danas njegova advokatica.

Saslušanje Madsena na sudu u Kopenhagenu počelo je u 9,30 sati, a čitav proces smatra se suđenjem godine u Danskoj.

"Moj klijent se drži toga da je smrt (Valove) nesrećni slučaj", rekla je advokatica Betina Hald Engmark za dansku televizijiu TV2.

foto: Reuters

Penzionisana porno glumica Dorte Damsgard (48) rekla je da ju je Peter Madsen, optuženi za ubistvo novinarke Kim Val (30) u svojoj podmornici, samo dve nedelje pre zločina pokušao da nagovori da se ukrca s njim na podmornicu, što je ona odbila jer je imala ‘loš osećaj u vezi sa tim’.

Damsgardova je rekla da je srela Madsena nekoliko puta i da joj je on prilično otvoreno dao do znanja da ima seksualne fantazije s njom u glavnoj ulozi. Rekla je i da ga smatra vrlo harizmatičnom osobom s izraženom ‘tamnom stranom’.

Prvi put ju je kontaktirao, kaže, pre devet godina, što je njoj prilično laskalo jer ga je smatrala obrazovanim i zanimljivim.

Peter Madsen bio je dobro poznat u Danskoj i pre hapšenja. Znali su ga kao izumitelja koji sanjari o istraživanju nepoznatih svetova. Izgradio je svoju podmornicu i planirao privatno putovanje u svemir.

Sada je suočen s mogućom doživotnom kaznom zatvora za ubistvo s predumišljajem, skrnavljenje posmrtnih ostataka i seksualni napad na Valovu, koja mu je pravila društvo na podmornici pišući o njemu članak za novine.

Saslušanje je počelo uz prisustvo rodbine žrtve i brojnih novinara, danskih i inostranih, iznošenjem posebno mračnih činjenica.

Tužilac Jakob Buš-Jepsen već je najavio nameru da zatraži doživotni zatvor za Madsena.

Tužilac tvrdi da se radi o 'kontrol friku' koji je maštao o zlostavljanju, ubijanju i komadanju žene.

Veruju da je Madsen vezao svoju žrtvu pre nego što ju je pretukao, nekoliko puta izbo nožem u području genitalija i na kraju usmrtio. Zatim joj je raskomadao telo, a delove, glavu, ruke, noge i torzo stavio u posebne vrećice koje je opterećene tegovima bacio na dno zaliva kod Kopenhagena.

Tim tužilaca smatra da je sve isplanirao unapred jer je testeru, nož, plastične veze i tegove poneo sa sobom na podmornicu.

Uvereni su i da je gledao fetišističke filmove u kojima su žene zlostavljane, obezglavljivane i žive spaljivane. Istražitelji su takve filmove pronašli u njegovom kompjuteru. Tvrdio je da nisu njegovi.

Dvanaest dana saslušanja predviđenih do 25. aprila treba da omoguće sudu da bolje razume ličnost navodnog ubice i okolnosti smrti Kim Val.

Uhapšen i zatvoren neposredno posle nestanka mlade novinarke, 47-godišnji pronalazač od tad tvrdi da je ona umrla nesrećnim slučajem a da je on u panici njeno telo raskomadao i bacio u more.

Obdukcijom nije bilo moguće utvrditi uzroke smrti Kim Val, čiji je torzo bez glave i udova pronađen na nekoliko mesta u zalivu Koge koji odvaja Dansku od Švedske.

Kim Val, nezavisna švedska novinarka stara 30 godina, nestala je 10. avgusta uveče u moreuzu Oresund, između Danske i Švedske, dok je pisala reportažu o Nautilusu i Peteru Madsenu.

Kurir.rs/Daily Mail/24sata.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja