ORBAN SE PROTIVI PLANU EU: Obaveza prihvatanja migranata bi uništila državu
Foto: AP

NE ODUSTAJE OD SVOG STAVA

ORBAN SE PROTIVI PLANU EU: Obaveza prihvatanja migranata bi uništila državu

Planeta -

Mađarski premijer, Viktor Orban, izjavio je da vidi "neposrednu opasnost" od toga da Mađarska postane destinacija za migrante i upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski "uništila državu".

"Moramo da govorimo otvoreno. Ili ćemo da potrošimo novac na razvoj ili na izgradnju raja za migrante", upozorio je Orban. On je rekao da Evropska unija pravi plan u okviru koga će Mađarska biti obavezana "da prihvati najmanje 10.000 migranata".

foto: Beta AP

Orban je istakao i da "imperija" američkog milijardera mađarskog porekla, Džordža Soroša, radi na tome da Evropu učini "kontinentom za migrante" i da će ona "napasti svakoga ko te napore ometa, ne samo Mađarsku, nego i Češku i Slovačku." "Neki pokušavaju da prepune Mađarsku migrantima kako bi se država promenila na način na koji su se mnoga mesta u Evropi pomenila", rekao je on.

Naglasio je da prihodi u mađarskoj ekonomiji treba da budu potrošeni "na Mađare, na mlade građane Mađarske, penzionere i na mađarske opštine, pre nego na migrante iz drugih zemalja".

"Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu", rekao je Orban, ukazujući na nadolazeće parlamentarne izbore u toj zemlji.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ĐINĐIĆ BIO KOD LEGIJE NA SLAVI ŠEST MESECI PRE UBISTVA?! Komandant Žandarmerije ispričao nepoznate detalje koji su prethodili atentatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track