Najnovije vesti

LAVROV: Ne odgovaramo Londonu na ultimatume dok nam ne da uzorak agensa kojim je bivši špijun Skripalj otrovan
Foto: Reuters

NJET

LAVROV: Ne odgovaramo Londonu na ultimatume dok nam ne da uzorak agensa kojim je bivši špijun Skripalj otrovan

Planeta
12:03h

Rusija neće odgovarati ni na kakve britanske ultimatume dok nam se ne obezbede uzorci  agensa kojim je bivši špijun Sergej Skripalj otrovan u Londonu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov povodom zahteva koji je Moskvi postavila britanska premijerka Tereza Mej.

Moskva mora da objasni do kraja dana zbog čega je nervni agens ruske proizvodnje upotrebljen u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, rekla je britanska premijerka Tereza Mej.

Ona je u ponedeljak izjavila pred britanskim parlamentom da je za trovanje nervnim agensom Skripalja i njegove kćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva.

Lavrov je rekao da slučaj navodne upotrebe hemijskog oružja mora da prođe kroz odgovarajuće kanale, kao što je Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW), čiji su članovi i Rusija i Britanija.

"Čim su počele glasine da je ruski agent umešan u Skripaljevo trovanje, koje su širili gotovo svi britanski političari, poslali smo zvaničan zahtev da nam se omogući pristup terenu kako bi naši stručnjaci mogli da ga testiraju u skladu sa Konvencijom o hemijskom oružju. Britanska strana dosad ignoriše taj zahtev", rekao je Lavrov. 

On je dodao da Rusija nema nikakve veze sa Skripaljevim trovanjem i da bi pomogla Britaniji u istrazi.

Kurir.rs/RT

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...