(VIDEO) SLUČAJNI SUSRET OTKRIO STRAVIČNU GREŠKU: Majke posumnjale da su im deca  zamenjena u porodilištu, sad čekaju nalaz DNK!
Foto: Printscreen Facebook

strava

(VIDEO) SLUČAJNI SUSRET OTKRIO STRAVIČNU GREŠKU: Majke posumnjale da su im deca zamenjena u porodilištu, sad čekaju nalaz DNK!

Planeta -

Dve majke iz Brazila strepe čekajući nalaze DNK testa koji će da pokaže da li su njiihovi devetomesečni sinovi zamenjeni u porodilištu posle rođenja.

Franciela Monteiro Garsija i Erivanija da Silva Santos iz grada Alta Floresta na zapadu Brazila podvrgle su se DNK testiranju kako bi utvrdile da li su majke dečaka koje su u maju prošle godine donele iz porodilišta.

Šokantnu grešku otkrilesu sasvim slučajno na sastanku majki u klinici, i to pet meseci posle rođenja dece. Na rutinskom pregledu kod pedijatra Franciela je primetila sličnost druge bebe sa njenim suprugom.

Kontaktirala je Erivaniju a tokom razgovora su shvatile da su deca verovatno zamenjena u bolnici. Obe žene su se porodila se istog dana, 20. maja 2017. u istoj bolnici. Francielina beba imala je komplikacije posle rođenja i prebačena je na hirurgiju.

Majka je preuzela tek kad se oporavila i odmah posumnjala da su deca zamenjena jer je ime na članku novorođenčeta bilo od druge žene. Franciela je pozvala bolnicu, ali joj je rečeno da nema šanse da su deca zamenjena.

Franciela je već uradila DNK test koji je pokazao da ona nije majka 9-mesečnog dečaka. Sada su obe žene u kontaktu i viđaju svoju biološku decu dok se sudski proces ne okonča.

"Svakog dana, boli sve više, volim dvoje dece kao nikoga, ali moja najveća želja je da moje dete bude u mom naručju što pre", kaže Franciela i dodaje da želi da ostane u kontaktu i sa drugom porodicom i dečakom kog je odgajala kao svog devet meseci. "Sada imamo dvoje dece, jedno od krvi i jedno od mleka".

Kurir.rs/Alonews.br

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track