(VIDEO) VANZEMALJSKE MUMIJE ŠOKIRALE NAUČNIKE: Imaju ljudski DNK, ali ne izgledaju kao mi!
Foto: Printscreen/ Youtube

PREDSTAVNICI DRUGE VRSTE

(VIDEO) VANZEMALJSKE MUMIJE ŠOKIRALE NAUČNIKE: Imaju ljudski DNK, ali ne izgledaju kao mi!

Planeta -

Misteriozne mumije iz Perua koje od prošle godine privlače veliku pažnju tzv. ufologa, su humanoidi sa 23 para hromozona, ali sa potpuno drugačijom građom grudnog koša od ljudskog.

Analize koje su ruski naučnici obavili na uzorcima tkiva jedne od "vanzemaljskih mumija", otkrivenih 2017. godine na peruanskim Nazca linijama (niz ogromnih crteža na tlu pustinjskog platoa istoimene pokrajine Nazca) dale su preliminarne rezultate.

Ostaci bića sa izduženim licem i samo tri prsta na ruci, nazvanog Marija, pripadaju humanoidu sa 23 para hromozona. Veruje se da potiču iz 5. veka pre nove ere, odnosno čitav milenijum pre nego što su Evropljani otkrili Ameriku.

Konstantin Korotkov, profesor na Nacionalnom istraživačkom univerzitetu u Sankt Peterburgu, i Natalija Založnaja, radiolog i stručnjak za kompjuterizovanu tomografiju na Međunarodnom institutu za biološke sisteme, koji su tkivo iz Perua doneli u Rusiju i analizirali ga, veruju da bi Marija mogla biti predstavnik neke rase koja je evoluirala mnogo pre nas, "možda i hiljadama godina ranije".

Profesor je izneo i hipotezu da je rasa nestala usled poplava ili udara komete.

Tim naučnika sada poredi Marijinu strukturu sa strukturom ljudi u Južnoj Americi, Africi i drugde.

"Trenutno vršimo detaljnu analizu da vidimo da li se položaj svih hromozoma, svih aminokiselina poklapa sa našim“, rekao je Korotkov za Mir 24.

Rendgen i kompjuterizovana tomografija pokazali su da Marija ima drugačiju građu rebara u odnosu na ljude, iako "kobilica" u gornjem delu i dosta polukružnih rebara koji čine zaštitni koš za unutrašnje organe podsećaju na ljudske.

"Jasno vidimo konture traheje i bronhija, srca i komora – možemo čak da razaznamo i oblik zalistaka. Takođe, jasno možemo da vidimo konture dijafragme, jetre i slezine", istakla je Založnaja.

Naučnici su otkrili i da je mumija balsamovana belim prahom kadmijum hlorida, antibakterijskim sredstvom koje je sačuvalo Mariju do današnjih dana.

Rusi sada sarađuju sa peruanskim kolegama ne bi li dešifrovali genom i DNK kod.

Nadaju se da bi jednoga dana mogli da ubede vlasti da se mumija kompletno prebaci u Rusiju.

Profesor Korotkov je u Peruu video još četiri mumije pored Marije. Sve su bile muškog pola sa 23 para hromozoma, baš kao i mi. Međutim, "iako izgledaju kao ljudi, one to nisu. Njihova anatomska struktura je drugačija", objasnio je Korotkov.

Kurir.rs/ RT

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja