SAVČENKOVU OPET HAPSE, ALI SAD NJENI: Rekla da u vrhu vlasti sede moćnici koji su organizovali pokolj na Majdanu pa postala državni neprijatelj broj 1!
Foto: AP

OSTAĆE BEZ IMUNITETA

SAVČENKOVU OPET HAPSE, ALI SAD NJENI: Rekla da u vrhu vlasti sede moćnici koji su organizovali pokolj na Majdanu pa postala državni neprijatelj broj 1!

Planeta -

Ukrajinska poslanica Nadežda Savčenko, bivši žena pilot koja je svojevremeno proglašena heroinom jer je omogućila ubistvo ruskih novinara u Donbasu, optužena je da je učestvovala u zaveri da se u vazduh digne parlament u Kijevu.

Glavni tužilac Jurij Lucenko zatražio je od parlamenta da Savčenkovoj oduzme imunitet i dozvoli njeno hapšenje. Taj zahtev je podneo danas, kada se Savčenkova nije pojavila na već zakazanom saslušanju. Ona bi mogla da bude optužena za organizovanje državnog udara.

Savčenkova je optužila Lucenka da pokušava da sakrije umešanost sadašnjih visokih funkcionera režima u Kijevu u smrtonosnu pucnjavu na Majdanu 2014. godine, koja se izrodila u masovne proteste i građanski rat koji je Petra Porošenka i sadašnju vladu dovelo na vlast.

"Lucenko je naredio da se krene u ofanzivu sa podijuma, obećao je oružje. Videla sam naoružane ljude u plavom kombiju. Ti ljudi su sada u parlamentu", rekla je Nadežda Savčenko i dodala da je videla današnjeg predsedavajućeg Vrhovne Rade Andrija Parubija kako vodi snajperiste do hotela "Ukrajina", odakle su pucnji ispaljeni.

Kurir.rs/RT

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MINISTRI NISU BOGOM DANI, A NI JA! Brnabićka najavila svoj odlazak i rekla od koga to zavisi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track