Najnovije vesti

(VIDEO) NJEGOVO IME ODZVANJA ŠIROM AMERIKE: Evo kako je jedan Srbin oduševio čitavu zemlju i postao glavna vest u medijima
Foto: Printscreen Youtube/Brien Blakely Fox 46

heroj

(VIDEO) NJEGOVO IME ODZVANJA ŠIROM AMERIKE: Evo kako je jedan Srbin oduševio čitavu zemlju i postao glavna vest u medijima

Planeta

Da su naši ljudi u svetu rado prihvaćeni i da dobro i odgovorno obavljaju svoje poslove, pravi je dokaz priča o policajcu iz Šarlota, Aleksu Mosiću.

Aleks Mosić, bivši pripadnik žandarmerije godinama već živi sa ženom i dvoje dece u Americi gde radi kao policajac.

Za njegovo ime se čulo u čitavoj Americi, a razlog tome je nagrada Oficir meseca koju dodeljuje policija Šarlota. Ovu nagradu je dobio zbog više nego sjajnih 13 hapšenja u 14 dana.

Taj učinak nije prošao nezapaženo, pa su američki mediji uradili mini reportažu o njemu.

"Sve je to zbog zajednice i zaštite onih kojima je zaštita potrebna", rekao je.

A ko bolje može da zna kako je to biti životno ugrožen i imati želju da se bori za pravdu od čoveka koji je prošao pakao ratova?

"Kao mali sam sanjao da postanem lekar, da nekako pomažem ljudima.

Verujem da je sve to počelo sa ratovima koje smo preživeli u Srbiji. To je promenilo moj životni tok. Želeo sam da pomažem onima kojima je pomoć potrebna", izjavio je.

U Ameriku je došao da bi svojoj porodici i sebi obezbedio bolji život. Američki san je započeo preko mornarice, da bi potom prvo postao policajac u Njujorku, a zatim se zaposlio u policijskoj stanici Šarlot, čiji je i danas pripadnik.

Kurir.rs/Fox 46

Foto: Printscreen Facebook/Brien Blakely Fox 46

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...