(VIDEO) KRVAVI NAPAD NA ZAPADNOJ OBALI: Palestinac automobilom ubio dva izraelska vojnika
Foto: Printscreen

Novi obračun

(VIDEO) KRVAVI NAPAD NA ZAPADNOJ OBALI: Palestinac automobilom ubio dva izraelska vojnika

Planeta -

Jedan Palestinac uleteo je danas vozilom na grupu ljudi na Zapadnoj obali, kada je dva vojnika ubio, a još dvoje teško povredio, saopštila je izraelska vojska.

Kako se navodi, Palestinac je namerno pregazio vojnike na dužnosti koji su obezbeđivali područje oko jevrejskog naselja Mevo Dotan, blizu palestinskog grada Dženina. Palestinski vozač je ranjen i prenet u bolnicu. Vojni portparol je incident označio terorističkim napadom.

Izraelska bezbednosna služba Šin bet je navela da je napadač proveo izvesno vreme u zatvoru zbog ugrožavanja bezbednosti i da je oslobođen prošle godine.

Izraelski mediji su prikazali snimak razbijenog belog vozila, a telelevizijski Kanal 10 je javio da je Palestinac udario u grupu vojnika kada su izašli iz džipa i išli ka čuvaraskom mestu.

General major Joav Mordehaj naredio je u odgovoru na napad "momentalnu suspenziju" dozvola za zaposlenje u Izraelu "čitave porodice napadača".

Islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze je u saopštenju pohvalio "operaciju", ali nije preuzeo odgovornost.

"Ovaj ustanak protiv odluke (o Jerusalimu) i okupacije nije talas besa, već nastavak akcije do slobode", navedeno je u saopštenju Hamasa.

Incident se dogodio dok su Palestinci protestovali širom Zapadne obale i pojasa Gaze obeležavajući 100 dana otkako je predsednik SAD Donald Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela. Desetine su zadobile lake i umerene povrede u sukobima s izraelskim snagama.

Palestinci planiraju da u istočnom delu Jerusalima koji je Izrael anektirao, nakon što ga je okupirao u ratu 1967. godine, bude njihovo sedište. Oni smatraju Trampovu odluku nefer svrstavanjem uz Izrael u jednom od najvećih sporova između dva naroda.

Kurir.rs/Beta-AP

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja