BRITANSKA POLICIJA U ĆORSOKAKU: Nema znakova provale u kuću ubijenog Gluškova
Foto: Profimedia

potraga za tragovima

BRITANSKA POLICIJA U ĆORSOKAKU: Nema znakova provale u kuću ubijenog Gluškova

Planeta -

Britanska policija je danas saopštila da nema znakova nasilnog ulaksa u kuću ruskog biznismena Nikolaja Gluškova za kog se veruje da je ubijen prošle nedelje u svojoj kući u Londonu.

Telo Gluškova pronađeno je u kući u naselju Nju Malden, u jugozapadnom delu Londona, a obdukcijom je utvrđeno da je umro zbog "pritiska u predelu vrata".

Policija je saopštila da ništa ne povezuje ovaj slučaj sa trovanjem bivšeg dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju 4. marta.

"Nismo dosad pronašli znake nasilnog ulaska, ali se prikupljanje forenzičkih dokaza u kući Gluškova nastavlja", rekao je predstavnik londonske jedinice za borbu protiv terorizma.

Gluškov, koji je nekada radio za "Aeroflot",bio je saradnik ruskog tajkuna Borisa Berezovskog, oštrog kritičara ruskog predsednika Vladimira Putina, navodi Rojters.

Berezovski je napustio Rusiju 2000. godine i otišao u London. Pronađen je mrtav u martu 2013. godine sa šalom oko vrata u kupatilu luksuzne vile zapadno od Londona.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track