TRAMP ZVAO PUTINA TELEFONOM I ČESTITAO MU NA POBEDI: Evo o čemu su pričala dva predsednika i kada će se sastati
Foto: AP/ Evan Vucci

SARADNJA

TRAMP ZVAO PUTINA TELEFONOM I ČESTITAO MU NA POBEDI: Evo o čemu su pričala dva predsednika i kada će se sastati

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je telefonom sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i čestitao mu na pobedi na nedavno održanim izborima.

"Lideri su se založili za razvoj praktične saradnje u različitim pravcima, uključujući po pitanjima strateške stabilnosti i borbe protiv međunarodnog terorizma", navodi se u saopštenju Kremlja.

Dva predsednika su tokom razgovora naglasila važnost koordinacije napora u ograničavanju trke u naoružanju. Oni su se dotakli i sirijske i unutrašnje ukrajinske krize, naglasivši potrebu hitnog postizanja napretka u njihovom rešavanju.

Tramp je istakao da bi želeo da se sastane sa Putinom kako bi razgovarali o naoružanju koja je, kako je rekao, van kontrole.

"Sastaćemo se u bliskoj budućnosti kako bismo razgovarali o trci u naoružanju. Ostaćemo jači nego ijedna druga država. Nećemo nikome dozvoliti da nam se približi", rekao je Tramp. Na predloženom sastanku, dva predsednika bi mogla da diskutuju i o Ukrajini i Severnoj Koreji.

Razgovor je održan na inicijativu američkog predsednika.

Vladimir Putin je na izborima koji su u Rusiji održani u nedelju osvojio više od 76 odsto glasova birača. To je najbolji rezultat nekog predsednika u istoriji parlamentarizma u Rusiji.

Kurir.rs/NBC news Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) „VELIKI BRAT“ U Vladi Srbije! Vulin špijunira Zoranu i Jadranku?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja