Ministar Kasipović ponudio ostavku Džombiću

Ministar Kasipović ponudio ostavku Džombiću

Planeta -
Rekao sam da će izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci početi 30. juna. Nisam bio prinuđen da to kažem i imao sam nespornu podršku Vlade i svih institucija, to je ogroman posao u svakom pogledu, ali nisam ispunio rok, rekao je Kasipović

BANJALUKA - Ministar prosvete i kulture Republike Srpske (RS) Anton Kasipović ponudio je premijeru Aleksandru Džombiću svoju ostavku jer, uprkos najavama, do kraja juna nije počela izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci.

"Rekao sam da će izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci početi 30. juna. Nisam bio prinuđen da to kažem i imao sam nespornu podršku Vlade i svih institucija, to je ogroman posao u svakom pogledu, ali nisam ispunio rok", rekao je Kasipović novinarima, objašnjavajući razloge zbog kojih je ponudio ostavku.

Prema njegovim rečima, izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra je prvi posao koji njegovo ministarstvo nije izvršilo tokom šest godina, što je dovoljan razlog za razrešenje dužnosti ministra. Kasipović je još naveo da je zahtev za razrešenje dužnosti podneo 29. juna, u roku koji se očekivao i podrazumevao.

On je 2. aprila ove godine na sastanku sa studentima i rektorom banjalučkog Univerziteta rekao je da će podneti ostavku ukoliko do kraja juna ne počne izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci. Ministar prosvete i kulture je najavio da će gradnja četvrtog paviljona početi u ovoj godini i da će biti završena do akademske 2013/2014. godine. Kasipović je rekao da su već završeni regulacioni plan, idejni projekat, glavni projekat, kao i da je pripremljeno sve za kreditnu liniju koja će podržati izgradnju. Novi paviljon u Studentskom centru biće prvi novi objekat studentskog smeštaja u RS u poslednjih 30 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track