(VIDEO) OVO JE BOMBAŠ (24) IZ TEKSASA: Terorisao ceo grad 2 nedelje, a komšije ga opisuju kao finog dečka
Foto: Facebook

UBIO DVOJE SVOJIM BOMBAMA

(VIDEO) OVO JE BOMBAŠ (24) IZ TEKSASA: Terorisao ceo grad 2 nedelje, a komšije ga opisuju kao finog dečka

Planeta -

Policija je uhapsila bombaša iz Teksasa koji je poslednje dve nedelje terorisao stanovnike Ostina slanjem eksploziva na razne lokacije u gradu.

Marka Entonija Kondita (24) iz Fadžervila u Teksasu komšije opisuju kao pristojnog dečka iz dobre porodice. Razneo se eksplozivom u sredu ujutru u sopstvenom automobilu kada ga je policija posle potere opkolila na auto-putu 35 južno od Ostina.

Snage bezbednosti tvrde kako su ga locirale i identifikovale pomoću podataka

iz kurirske kompanije Fedeks, čije je usluge koristio kako bi prebacio bombe na željenu lokaciju.

Od 5 njegovih bombi poginulo je dvoje ljudi, a četvoro ranjeno. Još jedna eksplozija s njegovim potpisom zabeležena je u utorak u Fedeksu u predgrađu San Antonija. Policija je još jedan eksploziv pronašla nekoliko sati kasnije na drugoj Fedeksovoj lokaciji u Ostinu.

"Ne znamo gde je bio i što je radio u poslednja 24 sata. Zato smo još na oprezu jer moramo da budemo sigurni da više nema zaostalih paketa s bombama koje je eventualno ranije poslao", rekao je zapovednik policije Brajan Menli.

Kondit je maskiran ušetao u Fedeksove prostorije kako bi poslao pakete u kojima su bile bombe.

Guverner Teksasa Greg Abot kazao je kako je 'serijski bombaš' živeo s nekoliko cimera koje je policija ispitala, a kuća u kojoj su živeli pripada Konditovom ocu. Policija veruje da je sam izradio sve bombe.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track