(VIDEO) GODINAMA SU MISLILI DA JE ČLAN PORODICE ROKFELER: Nije imao ni prebijene pare, a kada se otkrila istina, isplivali su mračni detalji
Foto: Youtube/Printscreen

NEVEROVATNA PREVARA

(VIDEO) GODINAMA SU MISLILI DA JE ČLAN PORODICE ROKFELER: Nije imao ni prebijene pare, a kada se otkrila istina, isplivali su mračni detalji

Planeta -

Kristijan Gerhartsrajter godinama se predstavljao kao Klark Rokfeler, daleki rođak čuvene porodice Rokfelera, koji zapravo nikada nije postojao.

Uspešna poslovna žena Sandra Bos udala se 1995. godine za Klarka Rokfelera, čoveka koji je voleo da se hvali svojim slavnim poreklom. Uprkos navodnim vezama sa jednom od najbogatijih porodica na svetu, Klark je svoj raskalašni život finansirao isključivo iz džepa svoje žene. Od njenih para je kupovao kolekcije umetnina, stare automobile, skupocena odela, jer zapravo nije imao svog novca.

Iako se hvalio svom komšiji da je prodao biznis u Kanadi za milijardu dolara, Klark nikada nije mogao da zadrži stalan posao, a nije imao ni pristup porodičnom bogatstvu. Bos je počela da sumnja da zapravo ne poznaje svog muža. Kako se ispostavilo, bila je u pravu. Zvao se Kristijan Gerhartsrajter i krio je komplikovanu, i smrtonosnu, prošlost.

Kristijan je rođen u Nemačkoj 1961. godine, a sa 17 se preselio u SAD gde je rekao vlastima da mu je jedna porodica ponudila da boravi kod njih dok završava školu. To je bila laž, ali je brzo uspeo da ubedi drugu porodicu da mu dozvole da ostane kod njih na razmeni studenata. Rekao je da je sin evropskog aristokrate i odbijao je da radi čak i osnovne poslove po kući. Bilo je to "ispod njegove časti", pa su mu ubrzo tražili da ode.

foto: Youtube/Printscreen

Odatle je otišao u Kaliforniju sa idejom da postane glumac. Tamo je ubedio stariju ženu Didi Sous da se useli kod nje, dok je lokalnu TV stanicu ubedio da mu daju da vodi jednu emisiju. Problemi su nastali kada se Didin sin sa ženom vratio kući. On je odmah posumnjao u gosta koji je koristio Sousin novac za skupu odeću.

foto: Youtube/Printscreen

Međutim, 1985. godine njih dvoje su iznenada nestali, a Kristijan je rekao da su morali hitno da odu u Evropu zbog posla. Sam se vratio u Konektikat gde je probao da proda automobil svoje gazdarice. Tu je uspeo da na neki način dobije posao upravnika u brokerskoj firmi, ali je otpušten kada je otkriveno da mu se socijalni broj poklapa sa osuđenim serijskim ubicom Dejvidom Berovicom.

Uspeo je da obezbedi još dva visoko plaćena posla, pre nego što je otkriveno telo njegove gazdarice u Kaliforniji, nakon čega je policija počela da traga za njim.

foto: AP

Tada je ponovo promenio svoj opis i počeo da se predstavlja kao Frederik Mils Klark Rokfeler, potomak menje poznate grane slavne porodice. Time je oduševio bogati gornji sloj društva, a 1995. godine je upoznao Sandru Bos na koktel žurki.

Tokom 10 godina braka, Klark je bio sve nasilniji i sklon kontroli, i mnogi koji su ih poznavali su se pitali zašto se njegove priče o prošlosti ne poklapaju. Bos je 2006. godine unajmila privatnog detektiva da ga ispita, i otkrila da je godinama lagao o svom životu. Bos je odmah tražila razvod.

Ipak, nagodio se za 800.000 dolara i tri posete ćerki godišnje. Međutim, od svih laži izgleda da je zaista voleo ćerku, pa je 2008. godine pokušao da je dobije nazad.

Posle zvanične posete, Kristijan je uspeo da se otrese socijalnog radnika i otme svoju ćerku, ali je FBI uspeo da ga uhvati posle nedelju dana potere. Isprva je dobio sedam godina zatvora zbog otmice, ali je poslesuđenja policija počela da gradi slučaj ubistva Souse.

Osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu 2013. godine zbog ubistva.

Kurir.rs/All that's interesting Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track