Najnovije vesti

(VIDEO) PRONAĐENA NOVČANICA SA JEZIVOM PORUKOM: Moje ime je Mikel Bigs. Živa sam!
Foto: printscreen facebook

IMA NADE

(VIDEO) PRONAĐENA NOVČANICA SA JEZIVOM PORUKOM: Moje ime je Mikel Bigs. Živa sam!

Planeta
15:54h

Novčanica od jednog dolara najnoviji je dokaz u istrazi nestanka Mikel Bigs, devojčice koja je nestala 1999. godine dok je čekala kamion sa sladoledom.

Na novčanici iz 2009. napisana je poruka: "Moje ime je Mikel, oteta iz Mese u Arizoni. Živa sam". Međutim policijski istražitelj Adam Strubel rekao je da je pregledao novčanicu i da sumnja u njenu autentičnost. Istakao je da je Mikelino ime pogrešno napisano i dodao da se verovatno radi o bezobzirnoj šali.

Čak i da se radi o autentičnoj novčanici, "teško bi se ušlo u trag Mikeli", zaključio je. "Na trenutak je postojao tračak nade, ali onda smo se vratili u stvarnost", rekao je. "S tom novčanicom ne možemo ništa."

Detektiv Stiv Beri, portparol policije u Mesi, rekao je da su policajci tragali za dokazima nakon što su u ponedeljak saznali za novčanicu.

"Više ne dobijamo mnogo dojava. Ali one koje dobijemo uvek proverimo, i uvek se nadamo da ćemo konačno da moći da rešimo slučaj", rekao je Beri.

Mikelina mlađa sestra, Kimber, bila je poslednja osoba koja je videla. Devojčice su se igrale, čekajući kamion sa sladoledom. Mikele je vozila bicikl kada je Kimber otišla do kuće. Kimber se vratila posle minut i po, ali je Mikela već nestala.

Mikelin slučaj bio je predmet najveće istrage u istoriji policije iz Mese. Sakupljeno je više od 800 dokaza i primljeno više od 10.000 dojava.

Jedan od detektiva Džeri Gisel koji je vodio istragu rekao je da dokazi pokazuju da je Mikela bežala od nekoga.

"Nije se radilo o nekome koga je poznavala ili sa kim je dobrovoljno otišla. Bacila je bicikl i potrčala prema kući. Mislim da je neko zgrabio i odvezao autom", rekao je Gisel.

Kurir.rs/daytondailynews.com

Foto printscreen facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track