NOVI DETALJI NAPADA U FRANCUSKOJ: Terorista (26) pre pokolja otpratio sestru u školu, Islamska država preuzela odgovornost
Foto: EPA

NAPADAČ MAROKANSKOG POREKLA

NOVI DETALJI NAPADA U FRANCUSKOJ: Terorista (26) pre pokolja otpratio sestru u školu, Islamska država preuzela odgovornost

Planeta -

Islamska država je na internetu saopštila da preuzima odgovornost za ubistvo troje ljudi u francuskim gradovima Karkason i Treb, ne dajući dokaze za tu tvrdnju.

Naoružani muškarac prvo je oteo vozilo, pucao na policiju i potom oteo taoce u supermarketu, vičući "Alahu akbar" (Bog je najveći).

Prema tvrdnji Islamske države, napade je izveo "vojnik kalifata", bez navođenja drugih detalja.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb objavio je da je otmičar

ubijen.

Radi se o mladiću (26) Reduanu Lakdimu, marokanskog porekla koje odranije poznat policiji zbog posedovanja droge. Međutim, nikad nije dovođen u vezu sa džihadistima, saopštio je francuski MUP.

"Pratili smo ga i nikada nije pokazao znake radikalizacije", rekao je Žerad Kolomb, ministar unutrašnjih poslova.

Francuski mediji prenose da je Lakdim bio aktivan na salafističkim sajtovima. Sumnja se da je putovao u Siriju, ali to nije dokazano.

Inače, Lakdim je živeo da roditeljima i tri-četiri sestre u Karkasonu. Komšije su rekle da je on pre napada odveo jednu od sestara u školu.

Drugi komšija, koji kaže da je blizak sa tom porodicom, kaže da je Lakdim bio fin, miran i uvek ljubazan i da je često išao u džamiju.

Kolomb je dodao da je Lakdim delovao sam.

Kurir.rs/Parizijen Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track