Najnovije vesti

(VIDEO) TETICE, RECI MAMI DA SAM JE VOLELA: Procurile stravične poslednje poruke dečice koju je progutao požar u Rusiji!
Foto: Printscreen YouTube, Printscreen Instagram

TUGA

(VIDEO) TETICE, RECI MAMI DA SAM JE VOLELA: Procurile stravične poslednje poruke dečice koju je progutao požar u Rusiji!

Planeta

Ruski mediji objavili su fotografije i stravične poruke žrtava požara u tržnom centru u Kemerovu, u kojem je poginulo najmanje 64 ljudi, a većina žrtava su deca.

Zvaničnici su potvrdili da je u ogromnom požaru koji je progutao tržni centar u Kemerovu poginulo najmanje 64 ljudi. Strahuje se da je desetine dece koja se vode kao nestala poginulo u požaru koji je buknuo u nedelju i zahvatio oko 1.600 metara kvadratnih površine.

Porodice i prijatelji žrtava objavili su njihove fotografije na društvenim mrežama, gde mole za informacije o nestalima. 

"Reci mami da sam je volela..."

Sergej Moskalenko (11) završio je u komi pošto je iskočio kroz prozor iz goruće zgrade, a jutros je potvrđeno da su njegovi roditelji poginuli u požaru.

Marija Moroz (13), koja se nalazila u biskopu za vreme požara, poslala je poruku: "U vatri smo. Izgleda da je ovo zbogom od mene". Strahuje se da je i Marija poginula.

Strahuje se da je u požaru stradalo gotovo celo odeljenje osnovnoškolaca.

Osmoro dece je s učiteljicom bilo na izletu u Kemerovu, a u tržnom centru gledali su crtani fiml. Jedna od devojčica, Viktorija Počankina, pozvala je tetku usred požara:

"Vrata su blokirana. Ne mogu da izađem, ne mogu da dišem. Tetice, reci celoj porodici da ih volim. Reci mami da sam je volela...".

Ovi mališani su stradali: 1.Viktorija Zikunova (11) 2. Marija Agarkova (10) 3. Ana Bahajeva (7) 4. Veronika Trusova (8) 5. Vasilisa Trusova (4) 6. Maja Jerohina (11) 7. Valerija Lilevjale (5) 8. Artemij Ivančik (9) 9. Vadim Čmikanj (10) 10. Ratibor Muhin (5) 11. Tatjana Kurčevskaja (11) 12. Anastasija Smirnova (11) 13. Veronika Panuškova (11)

14. Aleksandar Kogan (10) 15. Darja Sarajeva - šesti razred 16. Vjačeslav Nikuljin (10) 17. Viktorija Počankina (11) 18. Artjom Vostrikov (5) 19. Roman Vostrikov (2) 20. Ana Vostrikova (7) 21. Mihail Galjanin (9) 22. Jelena Černikova (11) 23. Artjom Baranov (12) 24. Arina Baranova (8) 25. Jelizaveta Cipko (12) 26. Konstantin Agarkov (8).

Ova lista nije konačna jer se još više desetina odraslih i dece vode kao nestali u požaru.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Youtube i Printscreen/ Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najveći požari u istoriji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...