NOVI DETALJI ISTRAGE NAPADA U FRANCUSKOJ: I devojka napadaca iz marketa radikalna islamiskinja!
Foto: Kurir, Printscreen YouTube

veza

NOVI DETALJI ISTRAGE NAPADA U FRANCUSKOJ: I devojka napadaca iz marketa radikalna islamiskinja!

Planeta -

Francuske vlasti saopštile su da je devojka islamskog ekstremiste Reduana Lakdima, koji je izveo napad na supermarket na jugu Francuske i usmrtio četiri osobe, radikalna islamistkinja i da je tokom hapšenja uzvikivala "Alahu akbar".

Francuski tužilac Fransoa Molin rekao je da 18-godišnjakinja "pokazuje sve znake radikalizacije". Ona je privedena nekoliko sati nakon što je Lakdim u petak izveo napad na supermarket u gradu Trebe, tokom kog ga je policija usmrtila.

Molin je tokom konferencije za novinare naveo da je žena istražiteljima negirala da je "obaveštena i povezana sa smrtonosnim projektom njenog dečka". Međutim, kako je dodao, devojka je postavila na internetu jedan citat iz Kurana koji je "ukazao da su nevernici obećani paklu", samo nekoliko sati pre napada.

U napadu je među poginulima i policajac Arno Beltram koji je izgubio život nakon što se dobrovoljno prijavio da zameni taoca. Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg Reduana Lakdima, poreklom iz Maroka, koji se smatrao radikalizovanim i bio je pod policijskim nadzorom.

Njega je policija ubila nakon što je Beltram kolegama policajcima pomogao da uđu u supermarket.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track