CELE PORODICE IZGORELE U POŽARU U KEMEROVU, A OVO SU NJIHOVE POSLEDNJE REČI: Gušimo se, ne možemo da izađemo!
Foto: EPA

ŽRTVE TRAŽE PRAVDU

CELE PORODICE IZGORELE U POŽARU U KEMEROVU, A OVO SU NJIHOVE POSLEDNJE REČI: Gušimo se, ne možemo da izađemo!

Planeta -

Dan je otpočeo uobičajeno u gradu Kemerovu tog sudbonosnog 25. marta, a onda se pretvorio u košmar koji je stanovnike zavio u crno. Ovo su neke od njihovih priča

U jezivom požaru koji je izbio u tržnom centru u ruskom gradu Kemerovu, poginulo je najmanje 64 ljudi, među kojima i mnogo dece, a strahuje se da bi broj mogao da nastavi da raste. Šoping mol u kojem je došlo do požare je uništen, a zvaničnici upozoravaju da bi mogao i da se uruši.

foto: Reuters

Cela Bahaevova porodica, Vjačeslav i Irina (oboje 30) sa sedmogodišnjom Anjutom, poginuli su u užasnom požaru. Irina je radila kao knjigovođa, a njen muž je bio dizajner.

"Irina je imala vremena da pozove našu majku i vrišteći rekla: Gušimo se, ne možemo da izađemo!u. Trčao sam tamo, sve vreme sam ih zvao, ali nisu bili dostupni", rekao je Irinin brat Aleksandar.

To je bio uobičajen nedeljni dan i porodični odlazak u bioskop što su mnogo puta radili.

Nadežda Nikolajeva Vostrikova noćas je izgubila gotovo celu porodicu u požaru u Kemerovu, ćerke Alenu Sabadaš (23) i Elenu Vostrikov (30) i troje unučića, Anau (7), Artema (5) i Romana (2).

"Često su išli u ovaj bioskop, Romanu je ovo bio prvi put da ide. Da sam samo osetila da je bolje da ostanu kod kuće. Ranije sam imala takvu intuiciju. Bila sam u kontaktu sa Alenom do poslednjeg minuta. Pozvala me je oko četiri sata, vikala je u telefon da su svetla ugašena, da gore. Sve sam ostavila i počela da trčim tamo, stigla sam za tri minuta. Probala sam da se probijem, pitala da ih oslobode", rekla je skrhana Nadežda Nikolajeva.

foto: Reuters

Kako je rekla, Alena je uspela da pozove i oca i da mu kaže da umire.

"Dva puta me je zvala, onda više nije bila dostupna. Igorov sin je išao u mrtvačnicu danas, kažu treba da se uradi DNK analiza, nije moguće nikoga prepoznati. Moja ćerka Alena je bila student prava", kroz suze je ispričala Nikolajeva.

Daša Sarajeva bi 1. maja napunila 13 godina, dugo je htela da ide u bioskop, ali je majka Galina Vijačeslavovna uvek bila zauzeta. Pozvala je porodičnu poznanicu Anfisu Kleinu (39) da je odvede, a sada su obe na spisku nestalih.

Kako je rekao Dašin brat, ovo je druga smrt u porodici u poslednjih šest meseci, nakon što im je otac preminuo u decemobru 2017. godine.

"Tata je bio kinolog, radio je u kaznenoj koloniji. Nismo se još oporavili od prve nesreće, a sada je stigla druga", rekao je.

Anfisin muž, vozač teškog kamiona, koji se nalazi na poslovnom putu već je obavešten i vraća se nazad za Kemerovo.

Prema rečima nekih svedoka, alarm za požar se nije oglasio zbog čega mnogi nisu ni znali da je došlo do opasnosti, preneli su mediji.

Kurir.rs/Moskovski komsomol

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta Marko Đurić kaže o kosovskoj policiji dan posle hapšenja i maltretiranja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track