(VIDEO) RUSIJA U ŽALOSTI: 41 dete među 64 žrtve u tržnom centru u Kemerovu! Ceo grad izašao na ulice! PUTIN OBEĆAO DA ĆE NAĆI KRIVCA!
Foto: AP, Reuters, EPA

TRAGEDIJA!

(VIDEO) RUSIJA U ŽALOSTI: 41 dete među 64 žrtve u tržnom centru u Kemerovu! Ceo grad izašao na ulice! PUTIN OBEĆAO DA ĆE NAĆI KRIVCA!

Planeta -

MOSKVA - Tragični požar u trgovinskom centru "Zimnjaja višnja" (Zimska višnja) u Kemerovu, u Sibiru, postao je još crnji. Ispostavilo se da je među 64 žrtve ove katastrofe čak 41 dete. Predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio 28. mart danom žalosti.

Očajni i ljuti stanovnici Kemerova izašli su na ulice i traže da se objavi cela istina o ovoj tragediji.

Vlasti su dozvolile građanima pristup u mrtvačnicu, gde su svojim očima mogli da se uvere da je objavljen broj žrtava tačan. Pa opet, atmosfera na mitingu je na ivici histerije, javlja izveštač Raše Tudej.

1 / 6 Foto: Reuters

Sa građanima Kemerova jutros se sastao i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je doputovao da položi cveće na mesto tragedije i od lokalnih zvaničnika čuje dokle je stigla istraga. On je ocenio da je uzrok nesreće kriminalni nemar koji je vladao u rukovođenju tržnog centra.

"To što se dešava kod nas nije rat niti iznenadna eksplozija metana u rudnicima. Ljudi, deca su došla da se odmore. Mi govorimo o demografiji, a gubimo toliko ljudi. A zbog čega? Zbog kriminalne nemarnosti“, rekao je on.

Putin je takođe uverio građane s kojima je razgovarao u to da će istraga biti do kraja transparentna i da će krivci biti kažnjeni. On je takođe posetio bolnicu u kojoj su smešteni posetioci tržnog centra i vatrogasci koji su povređeni u požaru.

foto: EPA

"Istraga će ići korak po korak, počevši od onih koji su dali dozvolu (za rad tržnom centru 'Zimska višnja') i završno s onima koji su bili zaduženi za bezbednost, s onim čuvarom što je sedeo i nije uključio dugme. Prođite ceo lanac, od registracije ove zgrade i izdavanja dozvole fabrici promeni namena i da ona postane centar za zabavu. Ko je dao dozvolu da se koriste ovi materijali? Neću ja s vama sadas da određujem krivce. Ali istražioci moraju da prođu svaku kariku", rekao je Putin.

DEČAK KOJI JE SKOČIO S PROZORA DOŠAO SVESTI!

Dobra vest je da je 11-godišnji dečak koji se u nedelju spasavao iz požara u tržnom centru "Zimska višnja" došao svesti.

"On sada samostalno diše. Govori i priča nam šta se dogodilo", potvrdila je ministarka zdravstva Veronika Skvorcova.

Kurir.rs/RT

Foto: Reuters, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track