Najnovije vesti

IMA SE, MOŽE SE: BOGATO, LUKSUZNO, BAHATO Ovo je Denis Štengelov, milijarder u čijem je tržnom centru poginulo 41 dete i 23 odraslih!
Foto: Instagram/ivan_139

sad je u bekstvu

IMA SE, MOŽE SE: BOGATO, LUKSUZNO, BAHATO Ovo je Denis Štengelov, milijarder u čijem je tržnom centru poginulo 41 dete i 23 odraslih!

Planeta

Poznati ruski milijarder Denis Štengelov, vlasnik tržnog centra "Zimska višnja" u Kemerovu, u kojem je u požaru u nedelju poginulo 41 dete i 23 odraslih, nije u Rusiji i odbija da dođe na saslušanje. Evo ko je on, kako se obogatio i kako luksuzno živi njegova porodica.

S ozbirom na to da je istražna komisija već utvrdila da alarmni i protivpožarni sistemi u tržnom centru nisu funkcionisali, da čuvari nisu bili obučeni i da su izlazi bili blokirani, Štengelovu se crno piše. 

Prvi kapital stekao je na veleprodaji semena, a zatim je kupio fabriku konditorskih proizvoda i skoro sve svoje konkurente. Prošle godine je svoj model poslovanja ovako opisao: "Spalili smo proplanak i uštedeli novac".

Forbs je svrstao Štengelov Holding KVD u 100 najvećih ruskih privatnih kompanija, što znači da mu novac nije problem. On ga troši šakom i kapom na svoju decu, koja žive u Australiji i provode se putujući po svetu, ali očigledno štedi na deci koja dolaze u njegove objekte kao što je tržni centar "Zimska višnja" u Kemerovu.

foto: Instagram/ivan_139

Štengelov nastariji sin Ivan diplomirao je u "Sautportu", najskupljoj i najpoznatijoj školi za dečake. Sebe naziva "ruskim gangsterom" i bahati se s luksuznim privatnim avionima, zimovanjima u najskupljim ski-centrima i ekscentričnim zabavama.

foto: Instagram/ivan_139

Voli tenis i fudbal, pa ne propušta najvažnije utakmice Lige šampiona i fotografisanje sa zvezdama. 

foto: Instagram/ivan_139

Mlađi sin, Aleksej, skromniji je od brata. na njegovojstaroj stranici na Fejsbuku nalazi se samo nekoliko fotografija. I on igra tenis, pa mu je tata sagradio ogroman sportsko-rekreativni centar - Akademiju tenisa i golfa.

Štengelov se pobrinuo i za sve bliske rođake. Stariju sestru Juliju preselio je iz Švajcarske za Australiju, gde ju je zadužio da vodi sportski kompleks.

foto: Printscreen

Julija Štengelov

Mlađa sestra Oksana, po obrazovanju menadžerka, živi u Tomsku, gde ima restoran. 

Svi članovi porodice često iznajmljuju poslovne mlaznjake i nije im problem da za jedan let plate nekoliko desetina hiljada dolara. Deca, sa svoje strane, vole žurke i luksuzne odmore u skijalištima i na najlepšim plažama.

Kurir.rs/Life.ru

Foto: Instagram

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...