Najnovije vesti

(VIDEO) KINEZI ODUŠEVLJENI: Kim Džong-un je možda bio u centru pažnje u Pekingu, ali su svi pogledi ipak bili na jednoj ženi
Foto: EPA

RETKO SE POJAVLJUJE U JAVNOSTI

(VIDEO) KINEZI ODUŠEVLJENI: Kim Džong-un je možda bio u centru pažnje u Pekingu, ali su svi pogledi ipak bili na jednoj ženi

Planeta

Posle šest godina izolacije, severnokorejski lider Kim Džong-un posetio je Kinu i sastao se sa tamošnjim predsednikom Si Đinpingom.

Kim, koga je Si dočekao s velikom pompom, izjavio je da je spreman za denuklearizaciju u skladu s voljom bivših severnokorejskih lidera.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da je severnokorejski lider sa sobom poveo suprugu, Ri Sol-ju, koja se veoma retko pojavljuje u javnosti.

Čini se da je ovo prvi put da je Ju napustila zemlju jer su njeni nastupi uglavnom bili ograničeni samo na unutrašnjost Severne Koreje. I dalje je obavijena velom tajne, a navodno sa Kimom ima troje dece.

foto: Reuters

U Pekingu se pojavila u tri različite odevne kombinacije, čime se posebno pozabavila kineska javnost. Na ceremoniji dobrodošlice nosila je komplet boje kamilje kože, a posle se presvukla u belu jaknu i zelenu haljinu koju je nosila u Kineskoj akademiji nauka.

foto: Reuters

Na ručku sa kineskim predsednikom nosila je haljinu sa cvetnim motivima.

Na kineskoj društvenoj mreži Veibo, mnogi su njen stil uporedili sa stilom prve dame Peng Lijuan.

foto: EPA

Međutim, sve objave o severnokorejskoj prvoj dami su ubrzo uklonili cenzori.

Takođe, mnogi su se pitali gde je stekla takav modni ukus s obzirom na to da dolazi iz veoma izolovane zemlje.

foto: Reuters

Ju je godinama prilično misteriozna figura u Severnoj Koreji. Un je 2012. objavio da su se venčali, što je bio prvi put da se u ovoj zemlji predstavlja prva dama. Tokom ove posete, mediji su se je nazivali upravo prvom damom, a ne drugaricom Ri Sol-ju, kako se obično oslovljavaju žene u komunističkim režimima.

Kurir.rs Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...