ŠOKANTNO OTKRIĆE BRITANSKE POLICIJE: Skripalj nije otrovan u parku
Foto: Reuters, EPA

preokret

ŠOKANTNO OTKRIĆE BRITANSKE POLICIJE: Skripalj nije otrovan u parku

Planeta -

Britanska policija je u sredu otkrila da su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka verovatno došli u kontakt sa nervnim agencom na ulaznim vratima stana.

Prema izveštajima, zvaničnici su pronašli najveću koncentraciju nervnog agensa na njihovim ulaznim vratima. Istraživači su otkrili tragove otrova i na drugim mestima, ali su oni bili u znatno nižoj koncentraciji.

U ovom trenutku, verujemo da su Skripalji došli u kontakt sa otrovom kod ulazih vrata ", rekao je Din Hejdon, šef Komande za borbu protiv terorizma Londonske policije.

Skripalj i njegova ćerka još uvek su u kritičnom stanju nakon što su bili izloženi nervnom agensu 5. marta u Salisburiju.

Viktorija Skripalj, nećaka Sergeja Skripalja, izjavila je ranije da su male šanse da će njen stric i rođaka preživeti.

"Imam možda jedan odsto nade. Šta god da im je dato, bilo je nešto za šta postoji veoma mala šansa da se preživi", rekla je Skripaljeva za Bi-Bi-Si.

Skripalj i njegova 33-ogodišnja kćerka Julija nalaze se u kritičnom stanju od kada su 4. marta pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u britanskom gradu Solsberiju.

Britanija okrivljuje Rusiju za trovanje Skripalja i njegove kćerke, koje je izazvalo "diplomatski rat" između Moskve i zapadnih zemalja.

VIše od 20 zemalja, naime, odlučilo je da protera ruske diplomate u u znak solidarnosti sa Britanijom zbog trovanja Skripalja.

Moskva negira bilo kakvu umešanost u trovanju Skripalja i njegove kćerke.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track