RUSKI ISTRAŽNI KOMITET: London da obezbedi Moskvi pravnu pomoć u reševanju slučaja Skripalj
Foto: Reuters

UVID U ISTRAGU

RUSKI ISTRAŽNI KOMITET: London da obezbedi Moskvi pravnu pomoć u reševanju slučaja Skripalj

Planeta -

MOSKVA - Ruski Istražni komitet, koji sprovodi istragu o trovanju Julije Skripalj, saopštio je danas da je poslao zahtev Britaniji da obezbedi Moskvi pravnu pomoć.

Moskva od britanskih kolega traži da obave niz postupnih radnji sa ciljem utvrdivanja okolnosti zločina, kao i da daju kopije materijala kriminalističke istrage.

"U zahtevu se od britanskih kolega traži da sprovode pravne procedure kako bi se utvrdile okolnosti zločina, kao i da se obezbedi kopija krivičnog slučaja, uključujući izveštaje istrage na mestu gde je Julija Skripalj pronađena bez svesti, rezultati njenih lekarskih pregleda", izjavila je portparolka tog Komiteta.

Ona je dodala i da je Komitet spreman za dalju saradnju sa relevantnim britanskim zvaničnicima oko istrage o pokušaju ubistva Julije Skripalj.

Julija i njen otac Sergej Skripalj pronađeni su u nesvesnom stanju 4. marta u Solzberiju u Engleskoj. Za pokušaj njihovog ubistva Velika Britanija je okrivila Rusiju, što je Rusija negirala. Iako Britanija nije prikazala nijedan dokaz da je Rusija umešana u trovanje, Zapad i njegovi saveznici su je podržali i počeli da proteruju ruske diplomate.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track