(UZNEMIRUJUĆE) SERGEJ (11) JE SKOČIO SA 4. SPRATA PAKLENOG TRŽNOG CENTRA DA BI SE SPASAO: Sada se polako oporavlja, ali tek treba da mu saopšte veoma tužne vesti
Foto: Youtube/Reuters

TRAGIČNA PRIČA

(UZNEMIRUJUĆE) SERGEJ (11) JE SKOČIO SA 4. SPRATA PAKLENOG TRŽNOG CENTRA DA BI SE SPASAO: Sada se polako oporavlja, ali tek treba da mu saopšte veoma tužne vesti

Planeta -

Sergej Moskalenko (11) ozbiljno je povređen kada ga je otac bacio kroz prozor pokušavajući da ga spasi od požara koji je zahvatio tržni centar u ruskom Kemerovu.

U požaru je stradalo najmanje 64 ljudi, a nažalost, među njima je i Sergejeva porodica, majka, otac i sestra (4). Oni nisu uspeli da pobegnu od vatrene stihije.

Mali Sergej je pao sa 4. sprata na beton, a pri padu je udario i u jednu nadstrešnicu i klima uređaj. Ipak, uhvatilo ga je nekoliko muškaraca koji su pripremili prostirku u koju je pao.

foto: Youtube/Printscreen

Upao je u komu, a kada se probudio, doktor ga je upitao čega se seća, na šta je on odgovorio: "Leteo sam". Svedoci su potvrdili da je Sergeja gurnuo kroz prozor njegov otac jer nije imao kud.

foto: Youtube/Printscreen

Dečaku još nisu saopštili da njegove porodice nema. Otac Evgenije, majka Olesija i sestra Ksenija su sahranjeni u Kemerovu, a ispratio ih je veliki broj ljudi.

"On može da odgovara na pitanja, ali sam ništa ne pita. Pretpostavljamo da se seća svega", objasnio je dečakov ujak.

Rodbina želi da se on još malo oporavi kako mu saopštili tužne vesti i to u prisustvu psihologa. U međuvremenu, dosta ljudi je čulo njegovu priču i pomoć stiže sa svih strana. Mnogi su porodici poslali novac za malog Sergeja.

"Nismo tražili pomoć, ali svi i dalje nude", rekla je ujna Vera Lavrova.

Ministarka zdravlja Veronika Skvorcova je saopštila da dečak više nije u komi i da se oporavlja i da može sam da jede.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja