(VIDEO) KONAČNO OTKRIVENA ISTINA O ČUDOVIŠTU IZ LOH NESA: Priča je nastala pre 85 godina, a jedan čovek zna sve detalje!
Foto: Profimedia

SENZACIONALNO

(VIDEO) KONAČNO OTKRIVENA ISTINA O ČUDOVIŠTU IZ LOH NESA: Priča je nastala pre 85 godina, a jedan čovek zna sve detalje!

Planeta -

Ko još nije čuo za jednu od najvećih svetskih misterija – zagonetno čudovište iz škotskog jezera Loh Nes.

Hiljade istraživača i avanturista pokušavale su bezuspešno da snime misterioznu Nesi, a mit o čudovištu prenosi se generacijama.

Međutim, Bob Stjuart, poslanik Torijevaca u britanskom parlamentu, kaže da je priča o čudovištu izmišljotina i da ima i dokaze za to.

Njemu je ujak na samrtnoj postelji, navodno, otkrio tajnu da je pre 85 godina izmislio priču o neobičnom stvorenju iz Loh Nesa.

A razlog je skoro neverovatan: 1933. godine kasnio je u školu i putem smišljao neko "originalno" opravdanje. Nastavniku je rekao da je video čudovište u jezeru, nastavnik je obavestio lokalne novine i tako je rođen mit.

Već sutradan je Invernes Kurier objavio senzacionalni članak, a urednik lista odabrao je izraz "čudovište".

Medijsku pomamu više nije bilo moguće zaustaviti. Londonski listovi poslali su novinare u Škotsku, a uskoro je ponuđena nagrada od 20.000 funti za hvatanje monstruma.

Kurir.rs/Expressandstar.com

Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Džinovska misteriozna morska neman pronađena na obalama Indonezije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track