(FOTO) ISPLIVALE USPOMENE, ALI STVARNO: Ova kamera je lutala 250 km po morskom dnu, a onda je našla put do vlasnice na neverovatan način! Ni tu nije bio kraj iznenađenjima!
Foto: EPA / Park Lee

dobro se dobrim vraća

(FOTO) ISPLIVALE USPOMENE, ALI STVARNO: Ova kamera je lutala 250 km po morskom dnu, a onda je našla put do vlasnice na neverovatan način! Ni tu nije bio kraj iznenađenjima!

Planeta -

Kada je 11-godišnji dečak sa Tajvana pronašao na plaži neobičan predmet za koji nije znao šta je, nije ni slutio da će nekom doneti sreću i uspemene za koje se mislilo da su zauvek izgubljene.

Reč je o kameri koja je toliko bila prekrivena školjkama i morskim algama da je više ličila na kamen izvađen iz velikih morskih dubina.

Sve je počelo tako što su deca sa učiteljicom provela dan u prirodi tj. u čišćenju plaže.

foto: EPA / Park Lee

"Kada smo shvatili šta je u pitanju, pomislili smo da je sigurno pokvarena, a onda smo slučajno otkrili dugme za otvaranje zaštitne futrole. Za divno čudo, ni kap vode nije ušla unutra. Međutim, ono što je potpuno neverovatno je to što je baterija kamere bila još uvek napunjena", rekla je učiteljica sa Tajvana Park Li.

foto: EPA / Park Lee

Potom se u školi odlučili da probaju da nađu vlasnika. Iako su se napre dvoumili da li je u redu da otvore fotografije i vide šta je na njima, shvatili su da je to jedini način da dođu do vlasnika.

foto: EPA / Park Lee

S obzirom na to da su neke slike bile iz Japana, odlučili su da fotografije iz kamere postave na društvene mreže sa porukom na dva jezika: kineskom i japanskom.

Za neverovatno kratko vreme fotografija se raširila društvenim mrežama i imala je više od 10.000 šerova. Bio je to siguran put do vlasnika koga su našli nakon samo jednog dana.

foto: EPA / Park Lee

"Nisam mogla da verujem. Bila sam potpuno šokirana kada su mi prijatelji rekli za ovo i poslali na Fejsbuku fotografije za koje sam mislila da su zauvek izgubljene" rekla je vlasnica Serina Cubakihara.

Studentkinja iz Japana bila je na odmoru i ronjenju u Okinavi koja je oko 250 kilometara istočno od Tajvana. Tamo je ispustila kameru.

foto: Facebook / Serina Tsubakihara

"Tokom ronjenja jedan od mojih prijatelja je ostao bez vazduha i bila mu je potrebna moja pomoć. Tada sam ispustila kameru i zauvek se oprostila od ideje da ću je ponovo pronaći. Bilo je to u septembru 2015. godine" rekla je mlada Japanka.

Nije ni slutila da je dobro zapečaćena u svojoj zaštitnoj futroli, kamera započela svoje sopstveno dugačo putovanje po morskom dnu.

Prešla je stotine kilometara da bi osvanula na plažama Tajvana.

"Nisam ni sanjala da će mi se dogoditi ova čudesna sreća da mi se sve ove uspomene vrate i to na ovako sjajan način" rekla je ona i dodala da planira u junu da otputuje na Tajvan i zahvali se učiteljici i deci koja su uspela da je nađu.

Kurir.rs / BBC

EPA/Park Lee

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) TOM I DŽERI, AL' U PRAVOM ŽIVOTU! Uverite se da miševi uopšte nisu jadni i naivni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track