(VIDEO) AMERIKA SE SEĆA MASAKRA NA USKRS: Ubio je majku, brata, osmoro dece, KRV SE SLIVALA U PODRUM!
Foto: Printscreen YouTube

JEZIVA GODIŠNJICA

(VIDEO) AMERIKA SE SEĆA MASAKRA NA USKRS: Ubio je majku, brata, osmoro dece, KRV SE SLIVALA U PODRUM!

Planeta -

Džejms Urban Rupert (84) je jedan od najgorih američkih masovnih ubica: na Uskrs 1975. u kući svoje majke u Hamiltonu, Ohajo, ubio je 11 članova porodice.

Džejms je živeo s majkom Čeriti, a na taj Uskrs su im došli njegov stariji brat Leonard junior sa suprugom Almom i osmoro dece, stare od 4 do 17 godina.

Porodica se igrala s decom, baka Čeriti je kuvala ručak, a Džejms je spavao. Probudio se oko 16.00, napunio tri pištolja i pušku i sišao među porodicu.

foto: Printscreen YouTube

Prali su krv sa zidova

Krvavi pir je počeo u kuhinji, gde je upucao brata, snaju i majku. Zatim je ušao u dnevnu sobu i pobio svih osam bratanaca i bratanica. U svako dete pucao je po tri puta, da se uveri da su stvarno mrtvi. Samo je kod jednog stao na jednom metku.

Sve je bilo gotovo za pet minuta, a jedini znak borbe bila je prevrnuta kanta za smeće. Ubica je tri sata sedeo u krvavoj kući, a zatim je pozvao policiju, seo na kućni prag i dočekao ih. Nije hteo da im odgovara na pitanja, pravio se lud.

Mediji su iskopali da je njegova majka želela ćerku umesto Ruperta i da mu je otac Leonard bio nasilan. Umro je kad je Rupert imao 12 godina, ali njegov dve godine stariji brat Leonard junior se prozlio i nastavio da ga maltretira.

foto: Printscreen YouTube

Policija odvozi tela

Kada je imao 16 godina, Džejms je pobegao od kuće i pokušao da se obesi. Nije uspeo i vratio se kući.

Komšije ga pamte kao ćutljivog, pristojnog, obrazovanog mladića, koji je rado pomagao drugima. Ipak, napustio je fakultet, nije se oženio, živeo je i dalje s majkom. Pošto je pio, nije mogao da zadrži posao. Dugovao je novac i majci i bratu, a majka mu je pretila da će ga izbaciti iz kuće. Počeo je da puca i pao u depresiju.

foto: Printscreen YouTube

Ovo je kuća u kojoj se dogodio masakr - u njoj sad živi druga porodica

S druge strane Leonard je stekao diplomu inženjera i oženio se Džejmsovom bivšom devojkom. Zaradio je i izgradio kuću, dobili su osmoro dece.

Veče pred ubistvo Džejms je izašao u lokalni kafić i poznanici Vandi Bišop rekao da mu majka ide na nerve sa svojim zahtevima i da tomora da reši.

foto: Printscreen YouTube

Hapšenje

Ekipa za uviđaj utvrdila da je da Džejms ispalio 35 metaka, a u kući je bilo toliko krvi da kapala u podrum. Zlikovac je osuđen na dve doživotne robije, a na saslušanjima 1995. i 2015. odbijeni su mu zahtevi za uslovnim oslobađanjem.

Kurir.rs/24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZA NASILNIČKU VOŽNJU - PRAVO U ZATVOR! Evo kakve kazne očekuju vozače od sledeće nedelje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track