IZNENADIO SVE PRISUTNE: Kim Džong-un došao na koncert južnokorejske pop senzacije
Foto: Reuters

nova fleksibilnost?

IZNENADIO SVE PRISUTNE: Kim Džong-un došao na koncert južnokorejske pop senzacije

Planeta -

Lider Severne Koreje Kim Džong Un danas je prisustvovao retkom izvođenju grupe Kej-pop (K-pop) muzičara iz Južne Koreje koji se nalaze u Pjongjang zbog učešća na novim prekograničnim manifestacijama uoči samita dve Koreje.

Severnokorejski mediji prenose da su nastup muzičara iz Južne Koreje gledali Kim Džong Un i njegova supruga Ri Sol Džu. Kako navode reporteri, lider Severne Koreje pozdravio se sa izvođačima, napravili su grupnu fotografiju, a potom je aplaudirao tokom čitavog nastupa.

Seul i Pjongjang prethodno su u zajedničkom saopštenju naveli da će delegacija Južne Koreje boraviti u Pjongjangu od 31. marta do 4. aprila. Poseta se odigrava u vreme smanjenja tenzija na Korejskom poluostrvu zbog nuklearne krize.

Sastanak lidera Severne Koreje Kim Džong Una i predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina biće održan 27. aprila u demilitarizovanoj zoni između dve zemlje.

Grupa od 120 muzičara, uključujući popularni ženski bend "Red Velvet", stigla je juče čarter letom iz Seula u Pjongjang putem retko korišćene direktne linije između Južne i Severne Koreje.

Kej-pop je muzički žanr koji obuhvata mnoge stilove južno-korejske muzike, kao i pevanje i repovanje.

Severnokorejski bend je prethodno nastupio u Južnoj Koreji tokom nedavno završenih igara u Pjongčangu.

Posle sastanka s predsednikom Južne Koreje, Kim do kraja maja treba da se sastane i s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Ti sastanci dolaze posle iznenadne posete lidera Severne Koreje Kini. Kim je boravio u poseti Kini od nedelje do srede i to je prva njegova poseta inostranstvu od dolaska na vlast 2011.

Kurir.rs/Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja