NOVA SMENA U VAŠINGTONU? ŠEFU AGENCIJE ZA EKOLOŠKU ZAŠTITU SE LJULJA FOTELJA: Nikad nije trebalo ni da dođe na tu funkciju!
Foto: AP

OTKAZ

NOVA SMENA U VAŠINGTONU? ŠEFU AGENCIJE ZA EKOLOŠKU ZAŠTITU SE LJULJA FOTELJA: Nikad nije trebalo ni da dođe na tu funkciju!

Planeta -

Direktor američke Agencije za zaštitu životne sredine, Skot Pruit, možda se neće još dugo zadržati na toj funkciji nakon navoda da, po ceni ispod tržišne vrednosti, živi u stanu čiji je vlasnik lobista koji se bavi pitanjima za koje je nadležna Agencija.

U petak su Ej-Bi-Si njuz i Blumberg javili da je, tokom prvih šest meseci na funkciji u Vašingtonu prošle godine, Pruit dogovorio cenu od oko 50 dolara za noć - što je manje od trećine cene za slične apartmane - za iznajmljivanje sobe u zgradi u blizini Kapitol hila čiji je suvlasnik lobista u oblasti energetske industrije Stiven Hart.

"Ako (Pruit) bude morao da ode, to je zato što, na prvom mestu, nikada nije ni trebalo da dođe na tu funikciju", rekao je danas za Ej-Bi-Si njuz Kris Kristi, bivši republikanski guverner Nju Džersija.

Istoj američkoj televiziji je danas i demokratski senator Dag Džons iz Alabame rekao da bi Pruit "zaista mogao da ode sa funkcije".

Pruit je već bio na meti kritika javnosti zbog čestih letova u prvoj klasi, kao i zbog instaliranja bezbedne telefonske linije vredne 43.000 dolara, podseća britanska agencija.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track