LAVROV O DIPLOMATSKOM RATU: U Hladnom ratu su bar postojala neka pravila
Foto: Reuters

SLUČAJ SKRIPALJ

LAVROV O DIPLOMATSKOM RATU: U Hladnom ratu su bar postojala neka pravila

Planeta -

MOSKVA - Koliko daleko će odmaći spor između Moskve i Zapada zbog trovanja bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji ne zavisi od Rusije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Sergej Lavrov.

Lavrov je naveo da su tokom Hladnog rata postojala nekakva pravila, ali da su sada Britanija i SAD odbacile sve standarde i igraju se dečjih igara.

On je dodao da Rusija ne želi da igra dečije igre, ali je naglasio da do sada njeni partneri upravo to čine.

"Kada smo bili deca govorili smo da ko god je to započeo, trebalo bi da bude onaj koji će to i završiti", rekao je Lavrov.

Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su 4. marta bez svesti u Solzberiju, nakon čega je utvrđeno da su otrovanim nervnim agensom i kako su agencije ranije izvestile, nalaze se u kritičnom stanju.

Britanija optužuje Rusiju za trovanje, dok Rusija negira umešanost u taj slučaj.

Posle ovog događaja usledio je niz diplomatskih mera i kontramera između ove dve zemlje. Britanija je prvo proterala 23 ruskih diplomata, na šta je Rusija recipročno odgovorila, šaljući kući 23 britanskih diplomata.

Ubrzo posle toga su agencije prenele da je više zemalja Evropske unije, zajedno sa SAD, Kanadom, Ukrajinom i Albanijom, odlučilo da protera ruske diplomate u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom, na šta je Rusija odgovorila takođe proterivanjem diplomata iz svoje zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE UBIJEN PAVLE BULATOVIĆ?! Ili kako je Srbija izgubila 9 miliona dolara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track