(VIDEO) DEČAK ČUDOM PREŽIVEO 13 SATI U KANALIZACIJI: Da nije bilo superjunaka, ne bi ga spasli
Foto: Screenshot/CBS News

svaka čast

(VIDEO) DEČAK ČUDOM PREŽIVEO 13 SATI U KANALIZACIJI: Da nije bilo superjunaka, ne bi ga spasli

Planeta -

Trinaestogodišnji dečak Džesi Hernandes, samo je čudom spasen iz kanalizacione cevi u Los Anđelesu gde je proveo skoro 13 sati, prenose američki mediji.

Hernandes je, dok se igrao sa drugom decom u jednoj napuštenoj zgradi propao kroz drvene daske na dubinu od osam metara i završio u toksičnom podzemnom lavirintu gradskog kanalizacionog sistema, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Nezgoda se dogodila u nedelju posle podne. Deca su odmah obavestila odrasle koji su pozvali hitnu službu a spasioci su kamerama pretraživali kanalizacione cevi.

"Potraga koja je trajala 13 sati bila je trka sa vremenom jer se šansa za preživaljavanje smanjuje u tom toksičnom okruženju", rekao je Erik Skot iz vatrogasnog odeljenja Los Anđelesa.

Tokom potrage više od 100 vatrogasaca pretražilo je oko 730 metara cevi lavirinta kanalizacionog sistema sa različitom dubinom vode koja se kreće 24 kilometara na čas.

Spasioci, kako se navodi, nisu mogli da uđu u sistem zbog opasnog okruženja zbog čega su koristili kamere.

Džesija su tražili, kako kažu, "Betmenovskim metodama" a pronašli su ga kad su videli slike otiske prstiju na jednoj kanalizacionoj cevi posle čega su na toj lokaciji odmah otvorili šaht.

Dečak je pronađen na oko kilometar i po od mesta gde je propao, na dubini od tri metra i izvučen je pomoću creva, prenosi AP.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Beba upala u kanalizaciju, spasioci bili bespomoćni, a onda je došao klinac sa divovskim srcem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track