Najnovije vesti

(VIDEO) NE TRAŽITE VIŠE MALU MEDI (3): Britanski policajac otkrio zašto nesrećnu devojčicu nikada neće naći
Foto: Reuters

brutalno

(VIDEO) NE TRAŽITE VIŠE MALU MEDI (3): Britanski policajac otkrio zašto nesrećnu devojčicu nikada neće naći

Planeta

Inspektor koji je odbio da vodi istragu u slučaju nestale Medlin Meken kritikovao je nameru vlasti da na traganje za malom Britankom potroši još 100.000 funti.

Kolin Saton tvrdi da je leš male Medi mogao da bude bačen u neki od 600 drevnih bunara u portugalskm mestu Praja da Luc.

 

Trogodišnja Medlin je nestala 2007, kad su joj bile tri godine, a Saton kaže da policija tek sad ima malo šanse da je sada nađe.

 

Profesor sudske medicine profesor Dejvid Barklej takođe tvrdi da je ovo područje u Portugaliji "najkomplikovanije mesto za sakrivanje leša" koje je ikada video.

"To je nemoguće bez posebnih informacija koje će omogućiti da se fokusirate na određenu oblast", kaže Saton i dodaje da je jedina nada za pronalaženje da neko najzad ispriča policiji šta se desilo.

 

Medlin je nestala iz apartmana 3. maja 2007. godine, dok su joj roditelji Kejt i Geri bili na ručku dvadesetak metara dalje. Ostavili su malu Medi i blizance, koji su tada imali godinu dana, da spavaju.

U februaru je Dejli miror otkrio da su oni podigli 728.508 funti preko fondacije "Pronađimo Medi", a taj novac je trebao da se iskoristi za rad privatnih detektiva. Sredstva u fondu - koja su uglavnom dobijena od javnih donacija i profita iz Kejtine knjige - naglo su porasla ove godine.

 

Portparolka porodice Klarens Mičel kaže da će policija tražiti dodatna sredstva ako smatra da potragu treba nastaviti. Pre samo nekoliko dana, Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo je dodatnih 100.000 funti pored već potrošenih 11 miliona funti. Vlada finansira "Operaciju Grejndž" (pronalaženje Medi) svakih šest meseci, a 154.000 funti je odobreno od oktobra prošle godine do kraja marta.

 

Veruje se da će najnovija runda finansiranja iznositi 150.000, a portparol Ministarstva unutrašnjih poslova je rekao: "Vlada ostaje posvećena istrazi o nestanku Medlin Meken".

 

Kurir.rs/Mirror

Foto: reuters

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...