MILER PRIZNAO: Tramp, za sada, nije meta krivičnog gonjenja zbog veza sa Rusijom
Foto: AP / Susan Walsh

istraga se nastavlja

MILER PRIZNAO: Tramp, za sada, nije meta krivičnog gonjenja zbog veza sa Rusijom

Planeta -

Američki specijalni savetnik zadužen za istragu o navodnoj koordinaciji Rusije i predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, Robert Miler, saopštio je Trampovim advokatima da nastavlja da istražuje i njega, ali da ga za sada ne vidi kao metu krivičnog gonjenja.

Miler je to poručio Trampovim advokatima prošlog meseca, prenosi "Vašington post", pozivajući se na tri neimenovana izvora upoznata sa temom.

U okviru privatnih pregovora o mogućem saslušanju predsednika početkom marta, Miler je Trampa opisao kao subjekta u njegovoj istrazi.

Tužilaštvo nekoga vidi kao subjekta onda kada je osoba umešana u slučaj koji se istražuje, ali nema dovoljno dokaza da se protiv nje podigne optužnica.

Miler je ponovo izneo potrebu da Trampa sasluša, kako bi shvatio da li je on imao nameru da spreči istragu o Rusiji, i da zaokruži taj deo svoje istrage, naveli su izvori.

Prema navodima dve osobe koje su upoznate sa temom razgovora, specijalni savetnik je Trampovim advokatima takođe rekao da priprema izveštaj o predsednikovim delima dok je bio u kabinetu i o mogućem ometanju pravde.

Predsednik i neki njegovi savetnici "uhvatili su se" za Milerove reči kao da one predstavljaju garanciju da je nizak rizik da Tramop bude krivično gonjen, navodi ovaj list.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Susan Walsh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja