(VIDEO) GNEVNA JUTJUBERKA PLANIRALA NAPAD: Prespavala na parkingu, a onda uletela u kompaniju i zapucala!
Foto: Printscreen/ Youtube

POVREĐENO 4

(VIDEO) GNEVNA JUTJUBERKA PLANIRALA NAPAD: Prespavala na parkingu, a onda uletela u kompaniju i zapucala!

Planeta -

Žena koja je ranila četvoro, a zatim ubila sebe u pucnjavi u središtu kompanije Jutjub u Kaliforniji identifikovana je kao Nasim Agdam. Medijima navode dve verzije motiva - prva je bes zbog navodne diskriminacije snimaka koje je objavljivala zbog čega je gubila novac i preglede i druga, da je napad izvršila zbog dečka koji rje i bio meta napada.

Agdimova je napad očigledno planirala, jer se ispred zgrade "Jutjuba" dovezla nekoliko dana ranije, preneli su lokalni mediji. Portparolka policije u San Brunu Kejti Nelson potvrdila je da su policajci ranije utvrdili da žena tog imena spava u vozilu na jednom parkingu u utorak ujutru i dodala da ona nije želela da odgovara na pitanja.

Otac 39-godišnje Nasim Agdam iz San Dijega, koja je u prostorijama Jutjuba u kalifornijskom gradu San Bruno pucala iz pištolja ranivši tri osobe, a potom izvršila samoubistvo, izjavio je da je ona bila besna na kompaniju jer je prestala da joj plaća za nove video snimke koje je objavljivala na svom kanalu.

AP prenosi da je Ismal Agdam rekao da je policiju upozorio da bi njegova ćerka mogla da dođe u prostorije Jutjuba zato što "mrzi" tu kompaniju.

Portparolka policije u tom gradu Kejti Nelson potvrdila je da su policajci utvrdili da žena tog imena spava u vozilu na parkingu u utorak ujutru i dodala da ta žena nije želela da odgovara na pitanja.

Agencija dodaje da Nelsonova nije odgovorila na pitanje da li je policija bila upozorena da bi Agdam mogla da krene u napad.

On je prijavio nestanak ćerke u ponedeljak, nakon što mu dva dana nije odgovarala na telefonske pozive.

Zvaničnici su u međuvremenu objavili da je ranjeni muškarac, za kojeg mediji tvrde da je bio momak Agdamove, u kritičnom stanju, dok su ranjene žene u ozbiljnom, odnosno dobrom stanju.

Za samu Agdamovu se navodi da je bila veganka i aktivistkinja za prava životinja, koja je učestvovala na protestima organizacije PETA, kao i da je sebe predstavljala kao Persijku i snimke objavljivala na engleskom i farsiju, zvaničnom jeziku u Iranu.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja