(VIDEO) GDE JE IZVINJENJE? LONDON SKOČIO SEBI U USTA: Forin ofis sad kaže da nije tvrdio da je Skripalj napadnut ruskim otrovom! Evo dokaza da jeste!
Foto: AP

obrt

(VIDEO) GDE JE IZVINJENJE? LONDON SKOČIO SEBI U USTA: Forin ofis sad kaže da nije tvrdio da je Skripalj napadnut ruskim otrovom! Evo dokaza da jeste!

Planeta -

Britanski Forin ofis demantovao je ranije tvrdnje da je Sergej Skripalj otrovan nervnim agensom proizvedenim u Rusiji.

Ove tvrdnje dolaze uprkos ranijim tvitovima Forin ofisa i intervjua ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije negiralo je danas da je tvrdilo da je nervni agens "novičok", koji je korišćen za trovanje bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja, potekao direktno iz Rusije.

"Naši stručnjaci su precizno identifikovali nervni agens novičok. Nije naša odgovornost i nikada nije ni bila da potvrđujemo poreklo agensa", objavio je Forin ofis na svom Tviter nalogu.

foto: Twitter/@Liam_O_Hare

Forin ofis je priznao da je obrisao tvit u kome tvrdi da je nervni agens A-234 poznatiji i kao Novičok korišćen u napadu na dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, i da je proizveden u Rusiji.

Ove nedelje su britanski naučnici priznali da ne mogu da utvrde poreklo otrova kojim je napadnut Skripalj. Ipak vlada Velike Britanije i dalje optužuje Rusiju za napad.

Demantovana je i tvrdnja Borisa Džonsona da Rusija stoji iza trovanja, iako je on to rekao u TV intrevjuu.

Kurir.rs/RT

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track